News55

Världens äldsta katt är 29 år – lite döv men pigg

Millie är en sköldpaddsfärgad katt, som katten på bilden. Millies ägare hävdar att hon är världens äldsta katt och han tror att en av orsakerna till att hon levt så länge är att hon blivit en innekatt
Millie är en sköldpaddsfärgad katt, som katten på bilden. Millies ägare hävdar att hon är världens äldsta katt och han tror att en av orsakerna till att hon levt så länge är att hon blivit en innekatt. (Foto: Unsplash)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 04 juni 2024Publicerad: 04 juni 2024

Världens äldsta katt är 29 år och bor i Storbritannien, det hä vdar i alla fall hennes ägare, 69-åriga Leslie Greenhough.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt katten Millies ägare, den före detta butiksinnehavaren Leslie Greenhough, föddes hon år 1995 och är alltså 29 år gammal, det rapporterar The Sun.

Blandad kost

Han menar att det är “mys i soffan” och “massor av godsaker”, som konserverad tonfisk och räkor, som gett hans katt Millie ett så långt liv.

Hon äter i övrigt en blandad kost av kyckling och Purina kattmat.

Det var Leslie Greenhoughs nu avlidna hustru, Paula, som adopterade katten år 1995, då var Millie tre månader gammal.

ANNONS

Var 16 år

Han träffade Paula på en dejtingsajt och presenterades för hennes katt Millie efter att ha hört henne jama i bakgrunden när de samtalade.

När Leslie Greenhough träffade Millie första gången var hon 16 år gammal, det var 2012, när han började dejta Paula och han säger att hon var en rar katt redan då.

ANNONS

Paula dog av covid i april 2020 så Leslie Greenhough har blivit Millies husse, de båda hade det svårt efter Paulas död och ett tag kämpade Millie med att äta.

Inga hälsoproblem

Leslie Greenhough hävdar att Millie, så länge han haft henne, aldrig har besökt veterinären eller haft några riktiga problem med sin hälsa.

“Millie är en pigg liten sak, folk kan inte tro att hon är 29”, säger han till The Sun.

Han tillägger att hon fortfarande kan hoppa upp på möbler men att hon nu för tiden är lite långsammare.

Blev innekatt

Han förklarar att andra katter i grannskapet bråkade med Millie så hon slutade gå ut och blev en innekatt.

Hon har utvecklat en försiktig attityd och blivit väldigt blyg, Leslie Greenhough tror att det har hjälpt henne att leva längre.

ANNONS

“Det är bara vi två och hon besväras inte av några andra katter, så jag tror att det har hjälpt henne att leva ett långt och fridfullt liv”, säger han till The Sun.

Han berättar också att Millie är lite döv och gillar att sova på hans säng.

Leslie Greenhough har haft en katt en gång tidigare, när han var barn, men tills han träffade Millie hade han inte haft ett husdjur på flera decennier.

Ska din katt få sova i din säng?

Här är några saker att överväga innan du bestämmer dig för om din katt ska få sova med dig i din säng.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS