News55

Ulf Elfving: Vilken lysande TV-kock-final!

Årets kock
Michael Andersson är Årets kock 2024, men Ulf Elfving tycker att Kanal 7 kunde kostat på sig att berätta mer om hans vinnarrätt och vem han är. "Snopet och synd på en så genomgjuten sändning", skriver Elfving i sin matblogg. (Foto: Pressbild)
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 18 okt. 2024Publicerad: 18 okt. 2024

Vilket genombrott! Den sömniga företeelsen Årets kock exploderade på torsdagskvällen i en strålande TV-sänd final med ljuvliga kåldolmar och årets programledarfynd.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Årets kock har rullat på under långa tider utan att göra större väsen av sig. Organisationen bakom tävlingen verkar ha sovit sovit sig igenom de senaste åren.

Men så brast alla fördämningar i går kväll! TV-sändningen från finalen, som förvisats till Kanal 7, blev en uppvisning i hur TV ska göras. Spänstig bildsättning, vakna inslag, trevligt upplägg – och så två suveräna programledare. Den ene, Tareq Taylor, vet man ju alltid är bra – men den andra, Jessie Sommarström (Årets Kock 2022 och just nu aktuell i Kockarnas kamp i TV4), var så bekväm med mediet och så träffsäker att man tappade hakan. Hon ställde rätt frågor, uttryckte sig begåvat och utstrålade en så osannolik trygghet att alla hennes inhopp blev kvällens största  behållning. Gissa om vi får se henne i fler programledarsammanhang!

En kul kväll alltså, med härlig och fint skildrad mat i Tore Wretmans anda och klimatsmart tävlingsupplägg, stora pluspoäng för det.

Tyvärr blev slutet rumphugget, som alltid i Årets kock-sammanhang på senare år. Vinnaren utropades, man fick veta att han heter Michael Andersson – och sen inget mer. Ingenting om hans vinnarrätt, inget om honom själv, ingen intervju, bara tack och hej och gokväll. Snopet och synd på en så genomgjuten sändning.

Läs även: Ulf Elfving: Oktoberfest året runt? News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS