News55

Vi köper bästa eko-avokadon direkt från odlaren

Artikelbild
Ulf Elfving
Ulf Elfving
Uppdaterad: 04 mars 2024Publicerad: 04 mars 2024

I dag dök ett efterlängtat paket upp på posten: Fyra kilo ekologisk avokado direkt från odlingarna i Spanien! Rena lyxen...

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

En fin avokado är en njutning för gommen – och nyttig för hela kroppen. Men alltför ofta upptäcker man att den svart och oduglig när man delat den. Att köpa avokado kan vara rena lotteriet.

Så i stället för att chansa på butikernas avokador, som ofta flygs från andra sidan jordklotet, har vi börjat handla direkt från ett gäng spanska odlare. Inte dyrare än i affären och oftast helt perfekt!

De spanska bönderna i organisationen Crowdfarming skickar också bl.a. nyskördade apelsiner, oliver, tomater, nötter, olivolja, kiwi och ost till kunder i hela Europa. De har också stöttat Ukraina med färska fruktleveranser.

Bara en gång har jag fått avokado som var övermogen. Påpekade det och fick direkt återbetalning.

Transporten är snabb och smidig: man beställer, betalar och får sitt paket på några dagar. Den kortare transporten än när varan kommer från Sydamerika gör att miljöpåverkan blir mindre, dessutom är produkterna oftast ekologiska, svinnet obetydligt och mellanhänderna obefintliga.

Så nu väntar en tid av frossande i avokado innan det är dags för ny beställning. Vilken lyx!

(Flera har frågat efter hemsidan till det spanska odlarkollektivet. Den är crowdfarming.com.)

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS