News55

Svensk bakom "världens dyraste öl"

öl
Svensken Joakim Losin fick idén om "världens dyraste öl". (Foto: Pressbild)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 05 juni 2024Publicerad: 05 juni 2024

Kan du gissa prislappen på ölet, som nu gått under klubban och specialbrygts i Liverpool-tränaren Jürgen Klopps ära?

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Svensken Joakim Losin på bryggerijätten Carlsberg – mångårig Liverpool-sponsor – ville hylla den avgående och kultförklarade Jürgen Klopp och fick snilleblixten om en öl som nu sålts på auktion för 9 000 pund, vilket motsvarar 120 000 svenska kronor, enligt ett pressmeddelande.

“Idén kom när jag var inbjuden för att fira minst 15 år till som stolt sponsor till Liverpool. Då hade Jürgen Klopp, som jobbar nära bryggeriet Erdinger, just bestämt sig för att lämna och tanken om ett samarbete kändes självklar när jag satt och reflekterade på en lokal pub”, berättar svensken.

Pengarna från öl-auktionen hjälper utsatta

Utkomsten blev ett öl bryggt i en upplaga om 491 flaskor – en flaska för varje enskild match som Jürgen Klopp varit tränare för Liverpool.

När allt summerades den 30 maj hade en av flaskorna – nummer 491 – sålts som den enskilt dyraste flaskan öl någonsin.

Just den flaskan är tillägnad Jürgen Klopps sista match, en 2-0-vinst hemma mot Wolverhampton den 19 maj i år på Anfield.

Ölet uppges vara bryggt på Carlsbergs Research Center i Köpenhamn och är en blandning av danska Carlsberg och tyska Erdinger.

Intäkterna som auktionen för “världens dyraste öl” inbringat går till välgörande ändamål för utsatta i Liverpool-området.

ANNONS

Läs även: Så satsar Leif GW på öl med miljardären Torsten Jansson News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS