News55

Åldern inne? Annars är det stopp i dörren

restaurang
Restaurangen som artikeln handlar om släpper inte in kvinnor under 30 och män under 35 år. (Foto: Fredrik Sandberg / TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 10 juni 2024Publicerad: 10 juni 2024

Du ska vara minst 30 år om du är kvinna och fyllda 35 år om du är man för att komma in på den här restaurangen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Enligt ägarna till krogen, Bliss Caribbean Restaurant som öppnade i amerikanska St. Louis County i Missouri i maj, är reglerna om den väl tilltagna åldersgränsen ett sätt att “upprätthålla en sofistikerad miljö”, skriver Business Insider.

Syftet med den strikta ålderspolicyn, heter det vidare, är att “säkerställa en vuxen och sexig atmosfär”.

Samma månad som restaurangen öppnade meddelade den sina ålderskrav i ett inlägg på Facebook på gästerna, vilket inte oväntat rev ner en skur av kritik och uppmärksamhet i lokalpressen.

Vill undvika “dramatik” från yngre gäster

Erica Rhodes, biträdande chef, deklarerar att restaurangen är tänkt att vara en fristad för kunder som letar efter en avslappnad och mogen upplevelse.

Det heter att gästerna erbjuds en både hållbar och unik atmosfär.

De äldre besökarna ska inte behöva oroa sig för att att yngre människor ställer till scener, utan endast kan få njuta en stund av god mat, resonerar Erica Rhodes som däremot framhåller att de yngre gästerna är välkomna när de senare i livet har åldern inne.

“Naturligtvis har vi fått lite motreaktioner på grund av vår policy, men det är okej, vi håller oss till vår kod”, fyller Marvin Pate, som äger Bliss Caribbean Restaurant tillsammans med sin fru, i.

ANNONS

Missa inte: Skrällen: Det släcker törsten bäst News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS