A-
A+

Här är kändisar som bytt karriär - så lever de idag

Sångerskan Jenny Silver, tidigare Öhlund, var i underhållningsbranschen i över 20 år och är känd från dansband och Melodifestivalen. Idag gör hon något annat.
Inrikes, Kultur & Nöje, Mänskligt, TelevisionNews55

Vissa kända personer som vi känner igen från tv, radio, scen eller på vita duken försvinner helt plötsligt från rampljuset. En del sadlar om till en helt annan karriär, långt bort från det som de tidigare har hållit på med.

Annelie Sandström

Annons

På 80- och 90-talet stack Cia Berg ut i teverutan med sin rödmålade mun och program om musik. Många minns henne säkert från tv-programmet Bagen. Hon stod även på scen i bandet Ubangi tillsammans med Orup och var frontfigur i 90-talsbandet Whale där även dåvarande pojkvännen Henrik Schyffert ingick i konstellationen.

Numera är hon bokhandlare på den italienska ön Sardinien tillsammans med maken Stefano och hon heter idag Cia Soro, skriver Femina.

Blev kulturchef

Katti Hoflin var ett känt ansikte i tv-branschen men numera återfinns hon i kulturvärlden. Sedan 2018 är hon kulturchef för hela Västra Götalandsregionen. En annan tv-profil och journalist som sadlat om är Linda Nyberg. Hon slog igenom på mitten av 90-talet på nystartade TV3 Direkt och har haft två egna pratshower på både TV3 och TV4 och varit programledare på Nyhetsmorgon och Fångarna på fortet. Hon lämnade dock journalistbranschen 2015 och började jobba som presschef på SCA innan hon tre år senare blev kommunikationschef på Apoteket.

Hon verkar dock inte vilja stanna för länge på något ställe, skriver Femina, och har har bytt jobb flera gånger sedan dess. Samtidig fortsätter hon att vara en framstående profil i näringslivet och engagerar sig i flera nya företag.

Linda Nyberg. Foto: Fanni Olin Dahl / TT


Från scen till tågräls

En sångerska som stack ut ordentligt på sin tid var Michaela de la Cour som återfanns i internationellt kända Army of Lovers tillsammans med Alexander Bard, Jean-Pierre Barda och Dominika Peczynski.

Efter musiken gav hon sig på en skådespelarkarriär och var även soloartist ett tag. Sedan lämnade hon rampljuset och sedan många år har hon istället varit smyckesdesigner och hennes skapelser har bland annat burits av Madonna, skriver Femina.

En annan sångerska som gått en helt annan väg är Jenny Silver, tidigare Öhlund, som är känd både från dansband, rock, Melodifestivalen och musikaler.

Numera är rälsen hennes arbetsplats då hon jobbar som lokförare i Skånetrafiken. Hon bytte bana efter att ha tröttnat på osäkra arbetsförhållanden och att behöva vara borta så mycket från sina barn.

Annelie Sandström
Kontakta mig
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.