News55

Ingvar Oldsberg slutade inte av fri vilja på SVT

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 21 dec. 2017

SVT-profilen Ingvar Oldsberg har påstått att han själv valde att lämna SVT. Nu hävdar en person med insyn att så inte var fallet, det skriver Expressen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

För drygt två veckor sedan sparkades Ingvar Oldsberg som programledare för ”Bingolotto”. Detta på stående fot efter att en internutredning hade gjorts av produktionsbolaget Warner Bros på uppdrag av TV4, det skriver Expressen.

Utredningen visade att ”allvarliga arbetsmiljöproblem” fanns i produktionen av ”Bingolotto”. Enligt Expressen som varit i kontakt med flera av Oldsbergs tidigare medarbetare ska programledaren haft en dålig ledarstil och uppgifter finns om att han betett sig illa redan under sin tid på SVT.

Den enda som trätt fram med namn och kritiserat Oldsberg är författaren och journalisten Helena Stjernström som arbetade med programledaren under 2009 till 2010.

– Jag gör detta för att ge stöd för alla som farit illa på grund av Oldsbergs beteende genom åren. Men jag vill också lyfta det faktum att så många känt till detta så länge, det handlar om flera decennier, utan att ansvariga chefer reagerat, har Helena Stjernström tidigare sagt.

Och Helena Stjernström är inte ensam. Hennes uppgifter bekräftas enligt Expressen av flera uppgiftslämnare som vill vara anonyma. Enligt källorna larmade redaktionerna flera gånger om Oldsbergs beteende under tiden då han var programledare för ”På spåret” och ”Här är det liv”, något som ledningen valde att blunda för.

      LÄS MER: Anställda om Ingvar Oldsberg: “Han är en mobbare”

“Han betedde sig illa”

Att Ingvar Oldsberg skulle ha lämnat SVT på eget bevåg dementerar en person som haft flera olika chefsbefattningar på SVT Göteborg.

ANNONS

– Han var inte anställd utan gick på ett kontrakt och sedan förnyades det inte. Nej, han lämnade inte frivilligt, säger personen och fortsätter:

– Det var inte så att han fick sluta mitt under kontraktstid utan man förlängde helt enkelt inte kontraktet.

Hade det att göra med hur han betedde sig mot sina kollegor? frågar Expressens reporter.

– Ja. Han betedde sig illa när han var programledare för “På spåret”, säger källan till Expressen.

Ytterligare en person med insyn i SVT Göteborg bekräftar uppgifterna om att Oldsberg inte slutade av fri vilja.

      LÄS MER: Ingvar Oldsberg behåller lönen

“Ett välgrundat beslut”

Enligt Oldsberg tog han och Björn Hellberg ett gemensamt beslut om att lägga av.

ANNONS

– Vi tog upp diskussionen när det hade gått 21 år och på nytt när det hade gått 22 år. När det hade gått 23 år bestämde vi oss för att lägga av. Det är mycket möjligt att vi hade kunnat övertalas att göra två år till men vi hade gjort det i 25 år, det är bara att sätta sig in i det. Det var ett välgrundat beslut att sluta från Björn Hellberg och undertecknad.

 Om att han ska betett sig illa under inspelningen av ”På spåret” säger Ingvar Oldsberg:

– Det finns inte en chans att vi betedde oss illa. Det är bara skitsnack. Verkligen. Är de lite modiga så klär de av sig sina anonyma kappor och träder fram och framför vad de vill.

– Jag kan ju säga att de också betedde sig vansinnigt illa. Jag kan ju också säga att de själva är delaktiga i beteendet. Det här är kvalificerat skitsnack, avslutar Oldsberg till Expressen.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS