News55

86-åriga Jane Fonda försvarar Bidens höga ålder

Biden
USA:s president Joe Biden är född 1942. (Foto: TT / AP / Andrew Harnik)
Julia Lundberg
Julia Lundberg
Uppdaterad: 24 juni 2024Publicerad: 24 juni 2024

Den välkända skådespelerskan och aktivisten Jane Fonda slänger en känga mot de som kritiserar president Bidens höga ålder.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jane Fonda, den ikoniska skådespelerskan och aktivisten, har nyligen delat sina tankar om att vara äldre än USA:s president Joe Biden.

I en intervju med CNN använde Fonda sin karaktäristiska humor för att kommentera sin ålder och reflektera över sin livslånga aktivism och arbetskapacitet.

jane fonda
86-åringen har på ett humoristiskt sätt kommenterat sin ålder i relation till USA:s president Joe Biden. (Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP / TT)

Vid 86 års ålder är Fonda fortfarande en aktiv kraft inom både filmindustrin och samhällsfrågor. Hennes engagemang i klimataktivism och social rättvisa fortsätter att inspirera generationer.

Men genom allt detta har hon aldrig låtit sin ålder begränsa hennes engagemang, ett faktum som hon betonade i intervjun.

Äldre än presidenten

Fonda lyfte hur det känns att vara äldre än presidenten och hur hon trots det, fortfarande är aktiv både inom sitt arbete som skådespelerska och som samhällsaktivist. Hon förklarade vikten av att inte låta ålder definiera ens förmåga att bidra till samhället, och hur 80-år kan vara ungt så länge man mår bra.

Fonda har tidigare visat sitt stöd för president Biden och hans administration.

ANNONS

Hennes senaste uttalande kom under en tid då Bidens ålder, 81 år, har varit en stor diskussion, särskilt inför hans planerade omvalskampanj.

Fonda använde dock sitt eget exempel för att påminna om att ålder inte nödvändigtvis påverkar en persons förmåga att leda eller bidra till samhället.

Heja Jane Fonda säger vi.

Se även:

Ålderism – den mest accepterade typen av fördom. Hälsa55

83-åringen som tränat pilates i 60 år. News55

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS