A-
A+

Alla överens – Loreen ser ut att gå mot vinst

Loreen är den stora favoriten att vinna Melodifestivalen.
Loreen är den stora favoriten att vinna Melodifestivalen.
MelodifestivalenTT

Ikväll vinner Loreen Melodifestivalen. Åtminstone om man frågar genrepspubliken, spelbolagen – och hennes artistkollegor.

Jag tror att vinnaren är ganska solklar, säger Theoz till TT.

Annons

Annons

Jon Henrik Fjällgren, Arc North och Adam Woods har gjort några spelningar mellan deltävlingen och finalen.
Jon Henrik Fjällgren, Arc North och Adam Woods har gjort några spelningar mellan deltävlingen och finalen.
Marcus & Martinus tävlar med låten 'Air'.
Marcus & Martinus tävlar med låten "Air".

När Melodifestivalklubben frågade publiken under fredagens genrep i Friends Arena vem som vinner Melodifestivalen fanns det ett givet svar: Loreen. Hon fick 36 procent av rösterna, men huvudpersonen själv vill inte se sig själv som någon storfavorit.

Jag försöker bara hålla mitt fokus, men jag ska inte sticka under stol med att jag blir glad när människor tycker om det jag skapat. Det är så många kreatörer som är med och bidrar till mitt nummer, säger Loreen.

Totalt tillfrågades 1 022 personer ur publiken. Även spelbolagen är överens om att det blir Loreen som vinner Melodifestivalen i år. Oddsen ligger på 1,03 vilket i sammanhanget får anses vara ovanligt lågt.

“Vinnarplatsen är solklar”

På andra plats i fredagens publikundersökning kom Theoz med 16,4 procent av rösterna. Trots att han har ett starkt stöd från publiken tror även han på Loreen som vinnare.

Det var mitt mål att ta mig till final men jag tror att det är ganska solklart vem som tar förstaplatsen. Jag ska bara göra mitt bästa och så får vi se. Det är mycket känslor och nerver, men jag är mest taggad, säger han.

Förra året lyckades Theoz charma sig hela vägen till final med “Som du vill”. Där slutade han på en sjunde plats och målet i år är en bättre placering.

Jag är bara jätteglad över att vara i final så jag skulle inte bli besviken vilken placering jag än skulle få. Ett litet mål jag har är att försöka komma längre än förra året. Men jag är bara jättetacksam över att få vara i final och att få chansen att vara med igen.

För 21-årige Adam Woods var deltävlingen i Göteborg första gången han stod på en scen överhuvudtaget. Nu berättar han att han tillsammans med Jon Henrik Fjällgren och dj-kompisen Arc North gjort ett par spelningar under de veckor som gått sedan dess.

Det är häftigt att gå från först en arena med 10 000 och sedan en arena med 50 000. När man står däruppe igen är det som att allt faller på plats, som att man är på samma ställe bara lite större, säger han.

Jon Henrik Fjällgren säger att han medvetet avstår från att ta del av några gissningar kring vem som till slut tar hem finalen.

Jag följer inte med i de här oddsen. Jag vill bara fokusera på numret och så får vi se hur det går.

TT: Hur gärna vill ni gå vidare till Eurovision Song Contest?

Det är klart att det hade varit jättefint att få se hur det är och tillsammans med er, säger Jon Henrik Fjällgren.
Det hade varit ett fint avslut på hela din Melodifestivalsresa, säger Arc North och syftar på att Fjällgren sagt att årets tävling blir hans sista.

Annons

Annons

Stort stöd från svenska publiken

Marcus och Martinus har också gått och blivit publikfavoriter. Inför finalen känner de en viss nervositet – men också ett stort publikstöd.

Vi har fått höra så otroligt mycket positivt och blev så glada när vi gick direkt till final. Vi visste inte vad vi skulle vänta oss av den svenska publiken, så det är jätteroligt att de har stöttat oss hela vägen, säger Marcus Gunnarsen.

Även om Loreen är den stora favoriten vill den norska duon inte ta ut något i förskott.

Man har självklart chanser, det är en tävling och allt är möjligt. Det viktigaste är att folk sitter med en bra känsla efter att ha sett oss, säger Marcus Gunnarsen.
Vi vill gå till Eurovision, det vill alla här. Men alla är väldigt duktiga, tillägger Martinus Gunnarsen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.