A-
A+

Barcelona klappade igenom – Xavi Hernández avgår

Barcelonas Ilkay Gundogan, i förgrunden, deppar efter att Jose Luis Morales gjorde Villarreals femte mål i La Liga-mötet.
Barcelonas Ilkay Gundogan, i förgrunden, deppar efter att Jose Luis Morales gjorde Villarreals femte mål i La Liga-mötet.
FotbollTT-AP

Barcelona är i kris efter ett försvarshaveri mot Villarreal.

Storklubben föll med 3–5, är tio poäng efter Real Madrid och efter matchen meddelade tränaren Xavi Hernández att han avgår efter säsongen.

Den 30 juni kommer jag att lämna klubben, det är ett beslut som jag tagit tillsammans med ordföranden och staben, säger Xavi efter matchen enligt AFP.
Jag bestämde mig för några dagar sedan, jag tror det är på tiden. Klubben behöver ändra dynamiken, fortsätter han.

Den 44-årige Xavi tog över som huvudtränare i november 2021 och ledde Barcelona till mästartiteln förra säsongen. I september förlängde han sitt kontrakt till och med 2025.

Nu lämnar han redan i sommar.

De senaste dagarna har varit tuffa för Xavi och Barcelona som tidigare i veckan slogs ut ur Copa del Rey av Athletic Bilbao.

Mot Villarreal, på 14:e plats i La Liga, skulle Barcelona lyfta igen, men åkte i stället på ytterligare en svidande förlust.

Villarreal gick upp i 2–0-ledning, men Barcelona gjorde tre mål på tolv minuter i andra halvlek och vände till 3–2.

Men Barcelona råkade ut för ett försvarshaveri. Nyförvärvet Goncalo Guedes kvitterade på en kontring i 84:e minuten innan Alexander Sørloth sköt segermålet och José Morales fastställde 5–3, de två sista målen kom på tilläggstid.

Barcelonas tredje ligaförlust för säsongen innebär att det regerande mästarlaget är trea, hela tio poäng efter ledande Real Madrid och åtta efter tvåan Girona.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.