A-
A+

Kungafamiljen besöker Sveriges samtliga län

Kungafamiljen återupptar sitt resande. Arkivbild.
Kungafamiljen återupptar sitt resande. Arkivbild.
KungligtTT

Kungafamiljen återupptar sitt resande. Planen är att besöka alla län i Sverige och starten går i Kalmar i slutet av augusti.

En önskan från kungafamiljen är att hinna med alla besöken under året. Så det är ett tajt schema, säger Margareta Thorgren, informationschef vid Hovet.

Annons

Annons

Kungafamiljen hade redan förra året planerat att resa runt i landet. Men de hann bara till fyra län innan den andra virusvågen slog till och övriga besök fick ställas in.

Även om det är tillåtet att resa är det ändå så att när kungafamiljen gör besök så skapas det ofta folksamlingar. Och eftersom det inte har varit tillåtet har kungafamiljen under året begränsat sådana resor, säger Margareta Thorgren.

Visa deltagande

Men när restriktionerna nu lättas gör kungafamiljen ett nytt försök. Kalmar blir det första länet som besöks i slutet på augusti.

Kungen vill genom besöken visa deltagande med de som har drabbats av pandemin och uppmärksamma lokala insatser inom olika samhällssektorer.

Hovet är noga med att påpeka att besöken kommer att anpassas till pandemin och ske i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Annons

Annons

Jobbat digitalt

Under året har kungafamiljen gjort som de flesta andra i landet – försökt att sköta sina arbetsuppgifter digitalt.

Kungaparet och kronprinsessparet har deltagit i landshövdingsmöten för att hålla sig informerade om hur det ser ut i Sverige, hålla sig ajour. Dessutom har kronprinsessparet har haft digitala möten med alla kommuner i landet.

Men nu planerar de alltså att återuppta resandet. Kungaparet inleder i Kalmar län i augusti, kronprinsessparet gör sitt första besök i Västra Götaland senare i augusti och prinsparet kommer till i Blekinge i mitten på september. Resplanen avslutas med kungabesök i Jämtlands län i slutet av november.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!