A-
A+

Lindholm om flytten: "Lite chockerande"

Elias Lindholm har gjort sitt i Calgarys tröja. Arkivbild.
Elias Lindholm har gjort sitt i Calgarys tröja. Arkivbild.
IshockeyTT

Elias Lindholm satt på ett flygplan från Mexiko när han fick beskedet att han trejdas från Calgary till Vancouver.

Jag fick lite uppkoppling på telefonen mitt i luften och såg att jag hade en jäkla massa meddelanden och sms. Då förstod jag vad som hade hänt, säger ishockeyforwarden till Aftonbladet.
Det var lite chockerande och galet, men jag kommer till ett grymt lag och är taggad.

29-årige Lindholm var inne på sin sjätte säsong i Calgarytröjan, men säger att han sedan nyår har vetat om att det förmodligen skulle bli en trejd. Men att det skulle bli just till topplaget Vancouver, som har skramlat ihop flest poäng i årets NHL, hade han ingen aning om.

Jag har haft fantastiska år i Calgary och det är vemodigt att lämna killarna, men så är det i denna business. Nu känner jag mig jäkligt taggad över att få komma till ett riktigt grymt lag med bra coacher och bra spelare på varje position.

Lindholm ska i helgen delta i NHL:s allstar-helg i Toronto för första gången. Där har han bland annat sällskap av nya lagkamraten Elias Pettersson.

Först på tisdag kan det bli dags för debut med Vancouver, som då inleder en lång roadtrip borta mot Carolina – laget där Lindholm inledde sin NHL-karriär 2014.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.