A-
A+

Loreen solklar favorit bland fans och spelbolag

Loreens 'Tattoo' har väckt stort intresse redan innan låten har framförts i Melodifestivalen.
Loreens "Tattoo" har väckt stort intresse redan innan låten har framförts i Melodifestivalen.
MelodifestivalenTT

Loreens comeback i Melodifestivalen ser ut att kunna bli ett segertåg. Åtminstone om man får tro spelbolag och genrepspublik.

Vem som tar den andra finalplatsen är mera ovisst.

Annons

Annons

Årets enda rock-bidrag har chans att gå till final.
Årets enda rock-bidrag har chans att gå till final.
Axel Schylström är den ende i sista deltävlingen som tävlar med en ballad.
Axel Schylström är den ende i sista deltävlingen som tävlar med en ballad.

Loreen ser ut att kunna segla raka vägen genom Melodifestivalen. 39 procent av genrepspubliken vill se henne i final och hos spelbolagen är oddsen att hon ska gå vidare så låga att man hos de flesta bettingsajter bara får 1,01 gånger pengarna man satsar.

Trots att det är fjärde gången Loreen tävlar i Melodifestivalen så är nerverna fortfarande på helspänn.

Jag har varit i det här forumet så många gånger att jag känner mig hemma, som att jag är hos min familj. Men det är skräckblandad förtjusning. Det är alltid nervöst och kommer förmodligen alltid vara så, till och med när jag är 80, säger hon och ler.

Rockfavorit

Förutom Loreens "Tattoo" var det tävlingens enda rocklåt som fångade genrepspublikens uppmärksamhet. I Melodifestivalklubbens undersökning på plats i Malmö Arena får Smash Into Pieces bidrag "Six feet under" 20 procent av rösterna. Men bandet vill inte ta ut någonting i förskott.

Jag tror att allt beror på hur rocken står sig i dag. Vi är ensamma i den här genren, de andra konkurrerar med varandra. Tävlingen har blivit bredare efter att Måneskin vann, många av våra fans följer Melodifestivalen, säger gitarristen Benjamin Jennebo.

Som trea ville publiken se Emil Henrohn och hans medryckande festlåt "Mera mera mera". Som fyra placerade sig Kiana, som fyller 16 år på tävlingsdagen och tidigare har medverkat i TV4:s "Talang".

Melodifestivalklubben genomförde sin undersökning genom att fråga 792 slumpvis utvalda åskådare i Malmö, så resultatet är inte statistiskt säkerställt. Enligt spelbolagen är det snarare Mariette och hennes bidrag "One day" som kommer att gå till final.

Det är klart att det är Melodifestival och nerverna sitter utanpå – men inuti känner jag ett lugn, har hon tidigare sagt till TT.

Annons

Annons

Enda balladen

Axel Schylström är den enda som tävlar med en ballad i Malmö. Det återstår att se om hans lite lugnare tempo faller tv-tittarna i smaken.

Det kan vara både en för- och nackdel att det är en ballad. Men jag ska göra min grej och är jag nöjd och kommer sist så gör det ingenting. Men det är klart det hade varit asfett att gå vidare.

TT: Hur hade du reagerat om du gick direkt till final?

Jag hade blivit väldigt förvånad. Men det är också för att det finns en Eurovisionvinnare ibland oss, som är extremfavorit enligt många. Så ja, av den anledningen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.