A-
A+

Sebastian Larsson hjälte mot Kalmar

Alexander Milosevic firas efter 1–0-målet.
Alexander Milosevic firas efter 1–0-målet.
FotbollTT

AIK hänger på i toppen av herrallsvenskan.

Sebastian Larsson blev stor matchhjälte mot Kalmar med både mål och assist.

Annons

Annons

Alexander Milosevic var tillbaka i startelvan efter ett par veckors skadefrånvaro. Efter en sömnig första halvlek var det mittbacken som klev fram och skapade de farligaste chanserna för hemmalaget. I upptakten av den andra halvleken nickade han Sebastian Larssons välslagna hörnspark i stolpen – och kort senare skulle utdelningen komma.

Larsson måttade en ny hörna och den här gången fick 29-åringen revansch och kunde se hur bollen passerade mållinjen. Målet var hans första sedan återkomsten till Stockholmsklubben.

Efter matchen berättade Milosevic om den frustrationen i omklädningsrummet under pausen.

Oj, oj, oj. I dag var det högljutt där inne. Men det visar bara på vilken bra laganda vi har och att vi kan ha högt i tak och komma ut så i den andra, säger han till Discovery plus.

Hörnorna fortsatte hagla in över Lukas Hägg Johansson i Kalmar-målet och bortalaget hade svårt att skapa någonting framåt.

I stället kunde Sebastian Larsson sätta den sista spiken i kistan med sitt 2–0-mål efter en öppnande passning från Henok Goitom och ett vilt firande utbröt på läktaren.

Det är fantastiskt. Vi har lite publik tillbaka och förhoppningsvis blir det mer snart. Då är svensk fotboll tillbaka på riktigt, säger Milosevic.

Segern innebär att AIK passerar Stockholmsrivalen Hammarby i tabellen och går upp på fjärde plats med 20 poäng. Till trean Djurgården, som har en match mindre spelad, skiljer en poäng. Kalmar är åtta med 14 poäng.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!