A-
A+

Svenskarna heta i nattens NHL

Vancouvers Nils Höglander firar sitt andra mål mot Toronto i NHL-ishockeyn. Vancouver vann till slut matchen med 6–4.
Vancouvers Nils Höglander firar sitt andra mål mot Toronto i NHL-ishockeyn. Vancouver vann till slut matchen med 6–4.
IshockeyTT

Nils Höglander svarade för två mål när hans Vancouver besegrade Toronto med 6–4 i nattens NHL-ishockey.

Buffalos Rasmus Dahlin spelade sin 400:e NHL-match i nattens möte mot Tampa Bay, men det var målvakten Jonas Johansson som utmärkte sig.

Nils Höglander inledde målskyttet för Vancouver tre minuter in i matchen efter att ha petat in en retur framför Torontos målbur. Han ökade på till 2–0 bara tre minuter senare.

Efter ytterligare ett mål för Vancouver kom Toronto ut starkt i andra perioden och efter åtta minuter hade laget kvitterat, 3–3, efter två mål av William Nylander.

Vancouver återtog ledningen i slutet av perioden, men i början av tredje kvitterade Toronto på nytt. Men Vancouver fortsatte att göra mål med Elias Pettersson som spikade slutresultatet, 6–4.

Tvåmålsskytten Höglander spelar i och med nattens skörd sin bästa NHL-säsong, med 14 mål hittills.

Dahlin tog med sig en poäng i form av en assist i sin 400:e match. Han räknar nu till totalt 270 poäng under NHL-karriären, varav 59 mål och 211 assist.

Tampa Bay vann dock matchen med 3–1, mycket tack vare svenske målvakten Jonas Johansson, som gjorde sin första matchstart för året.

Johansson stod för 26 räddningar och hyllades av sina lagkamrater, inte minst för att ha blockerat ett friläge tidigt i den tredje perioden.

Han var där hela matchen och gjorde enorma räddningar när vi behövde dem, sade lagkamraten Anthony Cirelli om Johanssons insats.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.