A-
A+

Sverige lämnar in protest efter EM-dramat

Franskt jubel i Köln.
Franskt jubel i Köln.
HandbollKöln, TT:s utsände

Sverige lämnar in en protest efter EM-semifinalförlusten mot Frankrike.

Vi vet inte vad det kommer leda till, men för oss var det viktigt att stå för våra värderingar och fair play, säger landslagschefen Hanna Fogelström.

Det var en galen rysare som Sverige och Frankrike bjöd på i EM-semifinalen i Köln.

Dramat fortsatte även efter att matchen var slut.

Strax före 21-tiden kom landslagschefen Hanna Fogelström med beskedet att man lämnar in en protest, efter att ha varit inne hos matchdelegaterna.

Beslutat i samråd

Protesten rör det franska kvitteringsmålet i slutsekunden, där Sverige menar att Elohim Prandi gjorde ett fotfel innan han sköt. Svenska handbollförbundet anser att situationen borde ha videogranskats.

Vi har resonerat, både från ledningen på förbundet och också såklart tillsammans med spelare och ledare. Den är inlämnad till EHF (Europeiska handbollsförbundet), så får vi se vad som händer därifrån, säger Fogelström.

Vid lunchtid på lördagen ska EHF ha behandlat protesten och komma med besked. Men vad Sverige egentligen kan hoppas på – Frankrike vann till slut med 34–30 efter förlängning – är oklart.

Det finns massa olika vägval som kan ske. För oss är det viktiga att markera vad vi står för, lämna in protest och det måste man göra inom 60 minuter efter att matchen är slut, säger Fogelström.
Hoppas kan vi alltid göra, men vi har respekt för vad EHF kommer döma. De har ju en juridisk avdelning som kommer fatta beslutet.

Ifrågasatta domare

Tidigare var flera i svensklägret kritiska till domarinsatsen från Slave Nikolov och Gjorgji Nachevski. Förbundskapten Glenn Solberg var en av flera som ifrågasatte varför man inte valde att videogranska situationen.

Vi har ju fått VAR av en anledning och då ska man kika på tveksamma situationer och speciellt i ett sådant läge av matchen, säger Solberg.

Han fick torka tårarna innan han rörd gick vidare mot det svenska omklädningsrummet, efter sin hittills tyngsta förlust som blågul förbundskapten.

Man är extremt besviken, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.