A-
A+

SVT efter aktivistkuppen: "Ingen överraskning"

Aktivister från Återställ våtmarker sprang upp på scenen med en banderoll när Loreen uppträdde med bidraget 'Tattoo 'under Melodifestivalen i Malmö.
Aktivister från Återställ våtmarker sprang upp på scenen med en banderoll när Loreen uppträdde med bidraget "Tattoo "under Melodifestivalen i Malmö.
MelodifestivalenTT

Aktivistgruppen har gjort det förr – och SVT hävdar att de hade en plan.

Ändå kunde en aktivist ta sig ända upp på scen och avbryta Loreens framförande.

Annons

Annons

SVT:s projektledare Anders Wistbacka säger att SVT har en plan för händelser som när aktivister tar sig upp på scenen.
SVT:s projektledare Anders Wistbacka säger att SVT har en plan för händelser som när aktivister tar sig upp på scenen.
Det är ingen överraskning, säger Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka när han får höra om att det var gruppen "Återställ våtmarker" som återigen störde ett nöjesevenemang.

I höstas stormade en person från samma rörelsen scenen under "Idol"-finalen i TV4. Gruppen själva bekräftar nu kuppen på Twitter och uppger att det var en forskare från Lund som tog sig upp på scenen under Loreens framträdande i Melodifestivalen.

"Världen är i kaos. Det är dags att vakna" skriver "Återställ våtmarkerna" på Twitter – och uppger att kuppen genomfördes eftersom att "människor kommer dö även här i vårt land".

De har stört andra tv-program tidigare så vi hade en plan för det helt enkelt, säger projektledare Anders Wistbacka efteråt.

TT: Hur kunde detta hända ändå?

Jag styr över tv-sändningen och vår plan är att om någon kom in och stör ett framförande, ett nummer, och kommer in i bild så ska vi klippa bort det så att det inte syns i bild.

Konkret innebar det att sändningspersonalen gick över till takkameran, uppger Wistbacka.

I och med det var Loreens nummer förstört för tv-tittaren. Då beslutade vi att hon ska få ett omspel helt enkelt.

TT: Hur tänker du kring säkerheten?

Det är inget bra naturligtvis. Men vad som har hänt eller inte hänt vet jag inte, och jag kommer inte att kommentera det sedan heller. Vi kommer naturligtvis utvärdera det här och se vad som hänt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.