A-
A+

Tommy Nilsson gör filmdebut i höst

Tommy Nilsson spelar slemmig fixare i sin filmdebut i höst. Arkivbild.
Tommy Nilsson spelar slemmig fixare i sin filmdebut i höst. Arkivbild.
FilmTT

Höstens kanske mest rutinerade filmdebutant: Tommy Nilsson.

Jag gillar att hoppa på grejer som är utmaningar, säger han.

Annons

Tommy Nilsson.
Tommy Nilsson.

Efter mer än 40 år som artist dyker Tommy Nilsson upp i ett helt nytt sammanhang i höst, i en biroll i filmen "Syndabocken", som får biopremiär 24 november.

Han blev tillfrågad direkt av regissören Axel Petersén.

Han såg mig av någon anledning i den här rollen. Såg min typ liksom. Och det är jag jätteglad för, förstås, säger Tommy Nilsson.

Filmen utspelas på Malta där en massa svenskar bor och arbetar på spelbolag, riktade mot den skandinaviska marknaden. Inför ett bröllop på ön dyker lotterisvindlaren Dimman upp för att försonas med sin bäste vän som ska gifta sig. Joel Spira och Christopher Wagelin spelar huvudrollerna.

Tommy Nilssons rollfigur har ett finger med i mycket som händer på ön.

Han är en fixare och har väl byggt upp en verksamhet på Malta. På så sätt har han lärt känna alla och har koll på alla. Vet vad som händer och vem man ska prata med när det händer något. Han är lite av spindeln i nätet.

"Syndabocken" omgärdas av mycket positivt förhandssnack och ska inom kort visas på den inflytelserika filmfestivalen i Toronto.

Tommy Nilsson är mest känd som artist, men har även sjungit i musikaler, samarbetat med regissören Peter Oskarson i uppsättningar för Folkteatern Gävleborg och är en flitigt anlitad röstskådespelare, bland annat i "Svampbob Fyrkant". Men det här är första gången han syns på vita duken.

Kanske blir det flera roller?

Det är inte så att jag aktivt söker roller. Jag är ju musiker och sångare i första hand. Men dyker det upp någonting så ska jag absolut titta på det. För det är väldigt roligt.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.