A-
A+

Tone Sekelius gör allsångsdebut

Tone Sekelius gör allsångsdebut. Arkivbild.
Tone Sekelius gör allsångsdebut. Arkivbild.
NöjeTT

Hon skrev historia i Melodifestivalen, blev årets hbtq på QX-galan och ska programleda nya "Paradise". Nu kliver Tone Sekelius upp på allsångsscenen.

Det är ärofyllt och jättekul, säger hon till TT.

Annons

Annons

'Det känns som en sån himla 'sommar-kult' grej att få vara med', säger Tone Sekelius om allsångsdebuten. Arkivbild.
"Det känns som en sån himla "sommar-kult" grej att få vara med", säger Tone Sekelius om allsångsdebuten. Arkivbild.

På allsångsscenen har artister som Håkan Hellström och Carola stått. Den sistnämnda skapade rubriker 2005, när hon i stundens hetta ryckte upp en blomsterplanta ur en kruka på scen och slungade ut den i publikhavet. Ett ikoniskt ögonblick i allsångens historia, menar Tone Sekelius. Men hon hade inte kastat en kruka själv, väl?

Nej. Om man inte får "feeling" kanske, säger hon med ett skratt.

"My way" och "Leva livet"

Om det kommer att flyga några pelargonier på tisdag återstår att se. Ett som är säkert inför allsången, är att Tone Sekelius ska framföra sin låt "My way" som tog henne till en femteplats i årets Melodifestival där hon samtidigt blev historisk som tävlingens första transperson.

Tone Sekelius har inget superknep för att dämpa allsångsnervositeten utan kommer att vandra omkring i cirklar bakom scenen.

Jag går runt och hoppar och studsar på plats. Det är alltid lite nervöst innan, men när man kör igång med själva låten så släpper allting.

Tone Sekelius utlovar mycket känslor och ett mer avskalat framträdande än det hon gjorde i Melodifestivalen. Utöver "My way" ska Sekelius i vanlig ordning sjunga en allsångslåt tillsammans med publiken. Valet föll på "Leva livet", av Lill-Babs.

Det är så kul med dom låtarna som alla bara kan av någon anledning, allt från 9-åringar till 80-åringar.

Annons

Annons

Programleder nya "Paradise"

Tone Sekelius började som youtuber och har i dag 300 000 prenumeranter. 2017 tog hennes musikkarriär fart med singeln "Awakening", som handlar om att komma ut som homosexuell. I fjol sändes även Discovery+ dokumentären "Mitt namn är Tone", som följer hennes resa att komma ut som transperson.

Nu har Tone Sekelius precis blivit klar med inspelningarna av nya "Paradise", där hon är programledare. Programmet ska bli en moderniserad version av reality-såpan "Paradise hotel". Originalprogrammet, som till stor del präglades av alkohol, bråk och sex, lades ned förra året efter att en deltagare anklagades för våldtäkt. Utredningen av sexbrott lades dock ner då något brott inte gick att bevisa.

I den nya versionen, "Paradise", behöver deltagare inte längre bilda par med någon av motsatt kön och dubbelsängarna på hotellet är utbytta mot enkelsängar.

Saker som fungerade när "Paradise hotel" kom till tv-rutan för massa år sedan, fungerar inte riktigt i dag. Det handlar mycket om jargongen och den "typiska deltagaren" som valdes ut, säger Tone Sekelius.

"Paradise" är Tone Sekelius första programledarjobb. Men musiken får inte glömmas bort. Det är ändå där hjärtat ligger, och i mötet med publiken. Hon ser fram emot att inta scenen på tisdagens allsång.

Det är en obeskrivlig känsla att se publiken och höra folk sjunga med i ens låtar.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.