A-
A+

Upplagt för drömslut på EM-festen: "Coolaste"

Hampus Wanne på Sveriges träning i Lanxess Arena i Köln.
Hampus Wanne på Sveriges träning i Lanxess Arena i Köln.
HandbollKöln, TT:s utsände

Handbolls-EM har varit en fest i två veckor. Men det bästa kanske inte har hänt än.

Det ska bli hur kul som helst, säger Oscar Bergendahl inför finalhelgen i Köln.

Nästan 20 000 åskådare får plats på EM-semifinalläktarna.
Nästan 20 000 åskådare får plats på EM-semifinalläktarna.

De blågula regerande Europamästarna, OS-mästarna från Frankrike, de danska världsmästarna – och så värdnationen Tyskland.

Det hade knappast gått att hitta en maffigare kvartett som ska göra upp om medaljerna i EM. Till råga på allt i det imponerande handbollstemplet Lanxess Arena i Köln, med plats för nästan 20 000 åskådare på läktarna.

Vid lunchtid på torsdagen tränade Blågult i arenan för första gången.

Det är just kombinationen, att den känns så tajt samtidigt som den tar in så ofantligt mycket människor. Det blir som en gryta där inne, säger Oscar Bergendahl.

"Fetaste arenan"

Han har ljuva minnen från arenan, där han och Magdeburg i juni vann Champions League som traditionsenligt avgörs med "final four" i Köln. Hampus Wanne och Barcelona var också med i somras, men slogs ut av just Magdeburg i semifinal.

Det här är det coolaste i handbollsvärlden. Det är den fetaste arenan, säger Wanne.
Man känner verkligen att man spelar om något stort när man är här. Det är helt fantastiskt när det blir ett viktigt mål eller någon räddning, då kan man verkligen känna att det är mycket människor här inne.

"Rätt ont i magen"

Under hela EM har handbollspubliken, med några få undantag, skapat härlig stämning på läktarna i de sex tyska värdstäderna. Och med Tyskland kvar i turneringen lär det förstås bli ett drag utan dess like i de avslutande matcherna.

Sverige och Frankrike är först ut, med avkast klockan 17.45 i fredagskvällens första semifinal. En tuff utmaning mot EM:s hittills enda obesegrade lag.

Det är svårt att hitta en balans, där man måste gå upp mot deras storskyttar samtidigt som man måste vara tillräckligt kompakta mot Fabregas på linjen, säger Bergendahl.

Men om Sverige lyckas med målvakts- och försvarsspelet lägger man också grund till att få till sitt snabba och vägvinnande kontringsspel. En nyckel till seger, förstås.

Jag tror väldigt mycket på oss och att de har rätt ont i magen över att möta oss. Jag tror att vi spelar en handboll som inte riktigt passar dem, om vi får till det, säger Wanne.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.