Annons

Annons

KD: Så ska bedrägerier mot äldre bekämpas

Att bedragare cyniskt utnyttjar Coronakrisen för att lura äldre är vedervärdigt. I förra veckan beslutade riksdagen, bland annat på förslag från Kristdemokraterna, att brott riktade mot äldre ska prioriteras. Det är en angelägen fråga för oss. Många äldre känner i dessa tider stor oro för coronaviruset. Det är djupt ovärdigt att de också ska behöva […]

Om dödligheten i corona-pandemin i Sverige – regeringen och myndigheterna togs på sängen

Jag läste på News55 med förundran om statsepidemiolog Tegnells förklaringar till varför antalet döda i COVID-19 är så många fler i Sverige jämfört med bland annat våra grannländer. Till råga på allt så låg Sverige innan påskhelgen på topp 10- listan bland världens länder över antalet döda i relation till invånarantalet. Tegnells utsagor är i […]

UPPROP FRÅN NEWS55 – STANNA HEMMA

Idag lanserar News55 tillsammans med kända svenskar uppropet ”Stanna hemma” på sin sajt och på Facebook där Sveriges riskgrupper uppmanas stanna hemma. För att underlätta för de alla att vara i självvald karantän erbjuder Sveriges förenade studentkårer sin hjälp.

Midåldernattens köld är hård!

Folkvalda, gör er plikt och krossa diskrimineringsdraken! uppmanar Nina Ripe i en debattartikel med "Draken" som namn - fritt efter Viktor Rydbergs dikt Tomten.

“Samhället är inte rustat för psykisk ohälsa”

Vården och omsorgen om äldre personer måste byggas ut. Idag kommer äldre personer med psykisk ohälsa i kläm. I en debattartikel, signerad ett 30-tal tunga namn kopplat till vård, psykiatri och politik ges förslag på konkreta förbättringar.

Ensamhet måste tas på stort allvar

Hur nöjda äldre är med sin äldreomsorg är viktigt att mäta men det behövs ytterligare dimensioner för att ge en rättvisande bild av hur bra omsorgen är. Det skriver Anna Bergendal i en debattartikel. Hon är näringspolitisk expert inom äldreomsorg på Vårdföretagarna.

V: Så ska vi få fler seniorbostäder

Med fler äldre i befolkningen de kommande åren behövs det göras mer för att alla äldre ska få rätt till ett tryggt och anpassat boende. Det skriver Clara Lindblom i en debattartikeln. Hon är oppositionsborgarråd för Vänsterpartiet i Stockholms stad. Läs om förslagen i inlägget.

SVT-replik på Olofsson: “Orimligt ta ansvar för en nationell rättvisa

I en artikel på News 55 kritiserar Sverker Olofsson SVT.  Han undrar var vi står i frågor om nationell rättvisa. Inlägget är en replik på Sverker Olofssons krönika: "Var står egentligen Public Service i frågor som har med nationell rättvisa att göra?"