Annons

Annons

Jan Scherman: Hur kan Gardell komma undan med sitt budskap?

Inför media är vi alla olika. Det går också att formulera saken med orden att på den offentliga tribunen falla ödets lotter olika. Det blir särskilt tydligt i tider av pandemisk kris.
Arkivbild / TT

Jan Scherman: Det vilar något sorgligt över FHMs brist på empati

Tiden tickar. Det vet alla. Men vi är 1,6 miljoner 70+ som i varje stund känner starkare än andra hur denna klocka kortar den tid som är kvar.

Jan Scherman: Styr fördomar Migrationsverkets beslut?

Enigheten om allt hårdare tag mot invandringen ökar. Samtidigt tycks allt färre bry sig om rättssäkerheten i detta hårdare samhällsklimat. Det skriver Jan Scherman i ny debattartikel.

KD: Så ska bedrägerier mot äldre bekämpas

Att bedragare cyniskt utnyttjar Coronakrisen för att lura äldre är vedervärdigt. I förra veckan beslutade riksdagen, bland annat på förslag från Kristdemokraterna, att brott riktade mot äldre ska prioriteras. Det är en angelägen fråga för oss. Många äldre känner i dessa tider stor oro för coronaviruset. Det är djupt ovärdigt att de också ska behöva […]

Om dödligheten i corona-pandemin i Sverige – regeringen och myndigheterna togs på sängen

Jag läste på News55 med förundran om statsepidemiolog Tegnells förklaringar till varför antalet döda i COVID-19 är så många fler i Sverige jämfört med bland annat våra grannländer. Till råga på allt så låg Sverige innan påskhelgen på topp 10- listan bland världens länder över antalet döda i relation till invånarantalet. Tegnells utsagor är i […]

UPPROP FRÅN NEWS55 – STANNA HEMMA

Idag lanserar News55 tillsammans med kända svenskar uppropet ”Stanna hemma” på sin sajt och på Facebook där Sveriges riskgrupper uppmanas stanna hemma. För att underlätta för de alla att vara i självvald karantän erbjuder Sveriges förenade studentkårer sin hjälp.

Midåldernattens köld är hård!

Folkvalda, gör er plikt och krossa diskrimineringsdraken! uppmanar Nina Ripe i en debattartikel med "Draken" som namn - fritt efter Viktor Rydbergs dikt Tomten.

”Samhället är inte rustat för psykisk ohälsa”

Vården och omsorgen om äldre personer måste byggas ut. Idag kommer äldre personer med psykisk ohälsa i kläm. I en debattartikel, signerad ett 30-tal tunga namn kopplat till vård, psykiatri och politik ges förslag på konkreta förbättringar.