News55

95-åring rånades i sitt hem - fyra män häktade

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 08 sep. 2017

Fyra män bröt sig in hos en 95-årig kvinna i Malmö, höll henne gisslan och lämnade bostaden med hennes värdesaker. Nu häktas männen misstänkta för grovt rån, det skriver Sydsvenskan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I över 1,5 timme höll fyra män den 95-åriga kvinnan gisslan i hennes bostad på Lorensborg i Malmö samtidigt som de länsade kvinnans hem på värdesaker. Nu häktas gärningsmännen för det som polisen kallar ett synnerligen empatilöst rån, det rapporterar Sydsvenskan.

– De är alla på sannolika skäl misstänkta för grovt rån och förberedelse till grov stöld, säger åklagaren Magnus Pettersson till Sydsvenskan.

      LÄS MER: Falsk elektriker gripen – lurade äldre på stora summor

Ovanligt tillvägagångssätt

Det var i början av augusti som männen bröt sig in i 95-åringens lägenhet medan hon sov. De ska ha knuffat och hållit fast henne. När det gäller brott mot äldre rör det sig vanligtvis om stöld eller försök till stöld då gärningspersoner påstår att de är från hemtjänsten eller ska reparera något i lägenheten. På så sätt kan de ta sig in i bostaden och stjäla värdesaker. Att ett offer hålls gisslan i sitt eget hem är däremot ovanligt, skriver Sydsvenskan.

Ett par dagar senare fick Malmöpolisen larm om ett misstänkt inbrott på Regementsgatan. Inte långt senare stoppade polisen en bil som körde i hög fart i närheten av bostaden. I bilen satt fyra män och enligt polisen kunde de många värdesaker som också fanns i bilen kopplas till den 95-åriga kvinnan.

      LÄS MER: Polisen allt bättre på att avslöja äldrebedragare

Nekar till brott

ANNONS

Därpå häktades de fyra männen som alla nekar till brott.

Enligt Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling var den 95-åriga kvinnan skakad efter händelsen.

– Hon mår uppenbart mycket dåligt av det som hänt, sade Nils Norling dagen efter att inbrottet hade inträffat.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS