News55

Apple-aktien får fördröjt AI-lyft

Artikelbild
Apple, med vd Tim Cook, fick en rejäl skjuts uppåt i börsvärde i tisdags. Arkivbild (Foto: Jeff Chiu AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 12 juni 2024Publicerad: 12 juni 2024

Apple närmar sig åter positionen som nummer ett på Wall Street.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Iphonetillverkarens aktie fick ett rejält lyft på Wall Street i tisdags – en rekyl uppåt efter den initiala besvikelsen över Iphonetillverkarens nya stora satsning på artificiell intelligens.

Apple-aktien lyfte med 7,3 procent till en ny rekordnivå i tisdagens börshandel. Teknikbjässen befäster därmed sin andraplats när det gäller marknadsvärde på Wall Street med en värdering på 3 176 miljarder dollar (cirka 33 250 miljarder kronor).

Kurslyftet är det största för Apple-aktien på en handelsdag sedan november 2022. Och avståndet till nummer ett – Microsoft – är nu “bara” knappt 40 miljarder dollar.

Nummer tre på Wall Street är en av kursraketerna i AI-vågen: halvledartillverkaren Nvida med ett börsvärde på 2 974 miljarder dollar.

Sedan årsskiftet har Apple – inklusive lyftet i tisdags – gått upp med 7,6 procent. Microsoft ligger på plus 15,1 procent, medan Nvidia – en av årets kursraketer – har lyft sitt börsvärde med drygt 144 procent.

Apples vd Tim Cook presenterade i måndags bolagets nya AI-satsningar, inklusive ett partnerskap med Open AI och uppgraderingar av den digitala assistenten Siri och andra nya AI-verktyg för användare av Apples operativsystem.

Apple är med sin nya toppnotering mer än dubbelt så mycket värt som samtliga aktier på Stockholmsbörsen tillsammans.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS