News55

Axxonen-bolag i konkurs - Oscar Properties övertar omstritt projekt

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 24 maj 2018

Nu tar bostadsutvecklaren Oscar Properties tillbaka det omstridda projektet brf Biografen Penthouses från Axxonen Properties Management, som försatts i konkurs under torsdagen, rapporterar Omni.

ANNONS
ANNONS

E55 och andra medier har rapporterat om turerna kring det omstridda projektet Biografen Penthouses, där lägenheter ska byggas på  taket på en annan bostadsrättsförening. Mycket är dock oklart kring projektet, och den befintliga föreningen har inte godkänt planerna.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har sålt byggrätten till Axxonen, som på olika sätt försökt ro projektet i land. Men nu är det över, i alla fall för Axxonens del, skriver Omni. Axxonen Properties Management försattes i konkurs under torsdagen.

Nu har Oscar Properties för avsikt att själva ta över projektet igen, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

“Från Oscar Properties sida skulle det innebära att vi själva, eller i samarbete med en partner, tar över ansvaret som byggherre för projektet. Precis som tidigare kommer vårt helägda dotterbolag Allegro stå för totalentreprenaden. Målsättningen med en hög grad av design och en påbyggnad av högsta kvalitet kvarstår”, skriver Oscar Properties i pressmeddelandet.

LÄS MER: Bostadsutvecklaren: Vi prioriterar ned kundnöjdheten
LÄS MER: Strömhopp från bostadsutvecklaren

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS