News55

Barometern: Det är nya trenden

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 03 aug. 2022Publicerad: 03 aug. 2022

En viss bransch har haft extra stark kundtillströmning och stöldligor skapar stor problem för företagare.

ANNONS
ANNONS

Stöldligorna fortsätter att härva i Sverige. Denna gång är det örebroföretaget Transdev som kör personer med funktionsnedsättning som blivit av med 11 stycken katalysatorer på på sina minibussar. Värdet på stölden uppgår till cirka 300 000, skriver Nerikes Allehanda. 

Folk älskar att handla hållbart. Trenden att handla begagnade ting håller i sig, det märks extra tydligt för second hand-butikerna i Nybro som haft fullt upp i sommar och där parkeringarna ofta är fulla, skriver Barometern. 

Bostadsområdet Östermalm i Borås kommer snart att få tillökning. Byggstarten närmar sig för de 150 nya bostäder som kommer vara en blandning av radhus, bostadsrätter och hyreshus men än finns det tid att tycka till om projektet, rapporterar Borås Tidning. 

Västerbottens-Kuriren rapporterar idag om det unika husvagnsmuseet i Dorotea som firar firar 20 årsjubileum. Museet visar inte bara upp upp ståtliga gamla husvagnar utan berättar även historier hur Polarvagnen lyckade med sin marknadsföring. 

Oppositionen i Forshaga riktar stark kritik av hantering av centrumhuset i Deje. Efter den senaste tidens kritik kommer nu vändningen och kommunen kan komma att köpa tillbaka det förfallna centrumhuset, skriver Nya Wermlands-Tidningen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS