News55

Bitcoin på lägsta nivån sedan februari

Artikelbild
Bitcoin är efter kraftiga kursfall i veckan nu på minus 25 procent sedan den historiska toppen i mars. Arkivbild. (Foto: Rick Bowmer AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 05 juli 2024Publicerad: 05 juli 2024

Kryptovalutan bitcoin faller för fjärde handelsdagen i rad och är nu nere på den lägsta kursen mot dollarn sedan februari i år. Från den historiska toppen i mars på 73 798 dollar per bitcoin har kryptovalutan nu tappat omkring en fjärdedel av sitt värde.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Som mest föll bitcoin med 8 procent till 53 602 dollar i fredagens handel. Men den skakiga kryptovalutan återhämtade sig något från bottennappet och kretsade vid klockan 15 kring 55 200 dollar – en nedgång på drygt 5 procent.

Även andra kryptovalutor dras med nedåt.

Flera faktorer samverkar för att få ned kursen, enligt nyhetsbyrån Bloomberg. Det handlar dels om effekter av att allt fler ser ett högt amerikanskt ränteläge framför sig under lång tid kombinerat med stor politisk osäkerhet.

Till det kommer oro för effekterna på marknaden när den kollapsade kryptobörsen Mt Gox lämnar tillbaka kryptotillgångar för sammanlagt cirka 8 miljarder dollar.

Uppgifter gör också gällande att tyska myndigheter förbereder en försäljning av omkring 50 000 bitcoin (värda i runda slängar 2,8 miljarder dollar) som tagits i beslag från kriminella aktörer på internet.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS