News55

Butiksdöden – här är de svenska butikerna i kris

Artikelbild
Frida Mrad
Frida Mrad
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 24 feb. 2018

Det viskas ofta om butiksdöden. Butiker som bommar igen och stora kedjor som går i konkurs. Det är faktiskt flera stora svenska butikskedjor som påverkas av e-handeln och hankar sig fram.

ANNONS
ANNONS

H&M har fått mycket uppmärksamhet den senaste tiden efter den usla aktieutvecklingen. Problem att slå sig in i den hårda konkurrensen på nätet har varit en av orsakerna. Flera medier har rapporterat om nedstängning av butiker och nyligen berättade klädjätten att man bestämt sig för att öppna outletbutiker i Sverige, där nedsatta varor kan reas ut.

En annan butikskedja som haft problem är Lindex. Flera butiker stängde förra året och under 2018 väntas en handfull butiker i Sverige att stänga. Resultaten för 2017 blev sämre än väntat och företaget själva säger att det beror på kollektionsmissar, skriver Market.

LÄS MER: Butiksdöden slår till i sverige

Det välkända klädmärket Boomerang meddelade i början av året att de satts konkurs efter år av förluster. Själva varumärket har sedan dess köpts upp av Tisenhult-gruppen, skriver Svenska Dagbladet.

Den stora kedjan Indiska har krisat under flera år och i oktober 2017 ansökte man om en företagsrekonstruktion. Man har också valt att stänga flera butiker. Bland annat den i det nybyggda köpcentret Mall of Scandinavia, skriver tidningen Habit.

 

LÄS ÄVEN:

ANNONS


Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS