News55

Dagens Näringsliv: Populära bolag slås samman

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 05 aug. 2022Publicerad: 05 aug. 2022

Två populära företag kommer bli ett och en ny granskning berättar sanningen om ett av världens största företag.

ANNONS
ANNONS

Streamingtjänsterna HBO Max och Discovery+ kommer att slås i samman till en tjänst. I USA kommer det ske nästa sommar och resten av världen får vänta tills 2024 innan man får ta del av sammanslagningen, rapporterar Dagens Näringsliv. 

Talmannen Nancy Pelosi sa i ett uttalande att USA inte kommer att tillåta Kina att isolera Taiwan. Samtidigt som Japans premiärminister uppmanar Kina att omedelbart upphöra med sina militära övningar runt ön, skriver The Wall Street Journal. 

Financial Times skriver idag om hur Europa och Asien fortsätter kampen med att säkra framtida gasförsörjning och hur man riskerar högre energipriser i samband med en ökad lagring av naturgas

Tyska Handelsblatt toppas idag av en granskning av Amazons.Tidningen lyfter bland annat företagets tuffa företagskultur och man konstaterar att e-handelsjätten måste “uppfinna sig själv på nytt” för att inte fallera. 

Maersk satsar vidare genom sitt senaste förvärv av ett specialistföretag som kommer göra det möjligt att transportera stora laster som väger ton, exempelvis vindkraftsblad som som inte får plats i en vanlig container. Enligt Børsen uppgick affären till ett tresiffrigt miljonbelopp.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS