News55

DI: Det går inte att lita på Socialdemokraterna

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 03 aug. 2022Publicerad: 03 aug. 2022

Ygemans uttalande fortsätter att röra upp känslor i dagens ledarsidor och Dagens Industri har svårt att lita på Socialdemokraterna.

ANNONS
ANNONS

Flera av dagens ledarsidor fortsätter debatten om migrations- och integrationsminister Anders Ygeman uttalande efter helgens besök i Danmark. 

Svenska Dagbladets Peter Wennblad uppmuntrar den ogenomtänkta groda som slank ur Ygeman och tror att samhällsdebatten mår bättre av en mer ofiltrerad miljö för de annars mediatränade politikerna. . 

Aftonbladets Peter Gustavsson menar den stora segregationen i samhället beror på större klassklyftor och kallar Ygeman för “virrig” när han uttalar sig om migrationsfrågan.

Dagens industris ledare Tobias Wikström skriver idag om hur Socialdemokraterna hymlar gällande om de vill återinföra fastighetsskatten eller inte. ”Det går inte att lita på skattepolitiken hos S”, skriver Wikström.

Det har blivit viktigare att säga att man inte är rasist i dagens samhälle snarare än att arbete emot den. Det skriver Ann-Sofie Hermansson i dagens Göteborgs-Postens som tycker att man borde förhålla sig till sakers koppling och historia när man säger att något är rasistiskt och inte låta ens känslor ta över.

Expressens ledare Malin Siwe kallar statsministern Magdalena Anderssons förslag om gratis kollektivtrafik för trams och lyfter att det är ytterligare ett exempel på när riksnivån vill styra över kommuner och regioner. “Strunta i att dela ut gåvor till äldre tonåringar och myndiga studenter. Se till att skolorna får pengar att köpa läroböcker för i stället”, skriver Siwe.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS