News55

DN:  Därför faller de asiatiska börserna

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 02 aug. 2022Publicerad: 02 aug. 2022

Världen förbereder sig för kraftigt försämrad relation mellan två av världens största ledare och ett europeiskt land är rikare än vad man trott.

ANNONS
ANNONS

De asiatiska börserna fortsätter att falla. Investerare förbereder sig nu inför en försämrad relation mellan USA och Kina. Detta efter den amerikanska talmannen Nancy Pelosi väntas besöka Taiwan. Kinas president har sedan tidigare varnat USA att “inte leka med elden” och klassar ett eventuellt besök som “fientligt”, skriver Dagens Näringsliv.

Även Financial Times toppas av samma nyhet där de skriver att kinesiska stridsflygplan flyger nära gränsen till Taiwan. Washington och Taipei är förberedda på våldsamma reaktioner efter Kinas varning. 

USA har genom en drönarattack dödat al-Qaida ledaren Zawahiri Afghanistan. Angreppet ägde rum i söndags i ett bostadsområde i huvudstaden Kabul. Zawahirir var en av grundarna till jihadiströrelsen och en av hjärnorna bakom terrordåden den 11 september 2001, skriver The Wall Street Journal. 

Den tyska befolkningen är rikare än vad den officiella statistiken visar, det framkommer från en ny undersökning. Lyxbilar och fastigheter utgör till största del tyskarnas rikedom, skriver Handelsblatt. 

Allt fler danska företag börjar erbjuda en jämnt fördelat föräldraledighet mellan mamman och pappan. Generellt sett överlåter pappor större delen av föräldraledigheten till mammorna i Danmark, något ett flertalet företag vill ändra på och man hoppas på att det kan ske en dominoeffekt, rapporterar Børsen. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS