News55

DN: “Förstatliga skolor i utsatta områden”

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 10 juni 2022

Efter en vecka med samlat fokus på förtroendeomröstningen lyfter ledarsidorna idag upp olika ämnen på dagordningen. Måhända en indikation på att man letar efter vad de viktigaste valfrågorna blir?

ANNONS
ANNONS

Aftonbladet uppmärksammar att regeringens förslag på en tusenlapp i bidrag till bilägare röstades ned i riksdagen. Ledarskribenten anser dock att det är dags att satsa mer på barnen istället. Efter att arbetsmarknadsministern luftat idén om att slopa flerbarnstillägget argumenterar ledaren för att istället satsa mer på barnbidraget. De fyra miljarder som skulle ha gått till bilägarna räcker till att höja barnbidraget med 200 kronor per månad och barn.

Hur många flickor försvinner i sommar, frågar sig Expressens ledarskribent och undrar vidare hur många flickors glädje på skolavslutningen som dämpas av rädsla för att bli bortgift. Enkätundersökningar i storstäderna tyder på att det kan bli fler som drabbas i år än 2009.

Dagens Nyheters ledare sticker ut hakan och föreslår att man ska förstatliga skolor med dåliga resultat i utsatta områden. Förslaget innebär också att dessa skolor ska ges de resurser de behöver och att projektet ska pågå i minst tio år.

Svenska Dagbladets ledarpodd tar dessutom ett samlat grepp inför valet i höst och försöker ge svar på hur det kommer att gå och vad partierna behöver göra för att vinna väljare.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS