News55

Ericsson skriver ned värde på Vonage

Artikelbild
Ericsson skriver ned värdet på det helägda molntjänstföretaget Vonage med ytterligare 11,4 miljarder kronor. Arkivbild. (Foto: Mark Schiefelbein/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 04 juli 2024Publicerad: 04 juli 2024

Ericsson gör ytterligare en nedskrivning för molntjänstföretaget Vonage, den här gången med 11,4 miljarder kronor, enligt ett pressmeddelande. Det kommer att slå igenom på resultatet efter skatt för det andra kvartalet i år med lika mycket.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ericsson köpte Vonage för 63 miljarder, vilket ledningen i efterhand har konstaterat var lite väl mycket, för drygt två år sedan. Redan förra året skrevs värdet ned med 32 miljarder.

Men Ericsson håller fast vid att Vonage är en viktig del i strategin men att det kan dröja ett tag, oklart hur länge, innan det visar sig om det var ett bra köp eller inte.

I pressmeddelandet säger Niklas Heuveldop, chef för affärsområdet och vd för Vonage:

”Givet de försämrade marknadsförhållandena och beslut vi har fattat att ändra investeringsfokus till strategiskt prioriterade områden, har vi omprövat vissa tillväxtprognoser vilket resulterar i en icke-kassaflödespåverkande nedskrivning om SEK 11,4 miljarder.”

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS