News55

Expressen: Ska vi lägga ner Botkyrka kommun?

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 02 aug. 2022Publicerad: 02 aug. 2022

Anders Ygemans nya förslag får Expressen att undra om vi ska avveckla en viss typ av område i Sverige.

ANNONS
ANNONS

Migrations- och integrationsminister Anders Ygeman (S) har besökt Danmark, och öppnade upp för att följa våra grannars migrationspolitik om att införa en gräns för hur många invandrare det får bo i ett visst område, något som rör upp känslor hos dagens ledarskribenter. Det svenska elsystemet ligger även under luppen för dagens tidningar. 

Expressens ledarredaktion förkastar Ygemans ideér och frågar sig om man ska lägga ner Botkyrka och Södertälje där 61 procent av invånarna har utländsk bakgrund. “Det är inte utan att man undrar vad som blir nästa steg för det häftigt girande regeringspartiet. Är det månne att satsa på alltid höja återvandringsbidragen med 10 000 kronor mer än SD?”, skriver tidningen. 

Dagens Nyheter skriver att Ygeman borde fokusera på de verkliga problemen med invandring, det vill säga arbetslöshet, utbildningsnivå och kriminalitet i stället för vilken härkomst folk har. Det är “futtigt” gjort av Ygeman anser DN:s ledarredaktion. 

Göteborgs-Postens Bawar Ismail, anser att Sveriges partier bör komma överens om en  förortsplan för att luckra upp den etniska segregationen och att det inte är helt fel att hämta inspiration från våra grannar på andra sidan sundet.

Sverige har sig själva att skylla för de höga energipriserna. Det menar Benjamin Dousa på Dagens Industri som skuldbelägger Socialdemokraterna för de höga energipriserna efter att man valt att stänga ner flertalet kärnkraftsreaktorer i Sverige. 

Elfrågan toppar även Svenska Dagbladet idag, där Peter Wennblad skriver att vi inte kan skylla elbristen på Putin och kriget utan det är självförvållat. Wennblad menar att Sverige borde gå i Tysklands fotspår och se över möjligheterna av att återstarta landets kärnkraftsreaktorer

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS