News55

Expressens ledare: Detta är verkligt förfall

Artikelbild
Mats Hård
Mats Hård
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 10 sep. 2021

Det är mycket politiker i ledarna i ett urval av dagens tidningar. Till exempel skriver Expressen om något som klassas som "verkligt förfall".

ANNONS
ANNONS

Aftonbladets ledare tar upp frågan om det stundande kyrkovalet. Ledarskribenten Anders Lindberg tycker att kyrkopolitikerna låter som Ungerns diktator.

Sveriges andra stora kvällstidning Expressen lyfter upp att regeringen har hållit totalt fyra presskonferenser i veckan. Tidningen noterar att LO varit på scenen i samtliga konferenser. Stefan Löfven använder således regeringsmaktens legitimitet för att bedriva socialdemokratisk valrörelse, menar tidningen som också skriver att det är ett verkligt förfall

Dagens industri menar att valet av Magdalena Andersson bekräftar att partiet gör en vänstergir. Affärstidningen menar att partiet för första gången sedan 1969 ser ut att gå mot ett lyckligt val av partiordförande. 

Dagens Nyheter tar upp att den här hösten blir “spiken i kistan på ‘budgetpraxis’”. Ledaren tar upp att det inte längre finns en praxis som nästan ingen längre följer det och uppmanar nu partierna för till att vårda det finanspolitiska ramverket. 

Svenska Dagbladet tycker att Annie Lööf skall få det som hon aldrig kan få av statsminister Stefan Löfven. På så vis kan de borgerliga partierna enas.

Sydsvenskan tar upp tryggheten i samhället och pekar på att stängsel inte ger någon sådan ökning. Regionpolitikerna i Skåne diskuterar ett nygammalt förslag från M om att skapa gated sjukhus. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS