News55

Falsk reklam ökar – här hittar du mest bluff-reklam

Artikelbild
Frida Mrad
Frida Mrad
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 19 feb. 2018

Det har blivit allt vanligare med falsk reklam och hälften av svenskarna litar inte längre på annonser i digitala kanaler. Lika många stöter till vardags på bluff-reklam visar en ny rapport.    

ANNONS
ANNONS

Vi nås allt oftare av varningar för falsk reklam och det har blivit vanligare att bluff. Oftast handlar det om att man blir lovad gratis produkter, att produkters fördelar överdrivs eller att man får chansen att delta i utlottningar med kapade avsändare.  Enligt en undersökning som Sveriges Annonsörer har gjort påverkar den här typen av bluff-försök annonsörer negativt.

– Falsk reklam har kommit att bli en del av konsumenternas verklighet och det är ett fenomen som påverkar såväl reklamen generellt men i synnerhet kanalerna och annonsörerna negativt, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på intresseorganisationen Sveriges Annonsörer.

Undersökningen visar att svenskarna främst drabbas av bluffreklam på Facebook, men nästan lika vanligt är det på tv. Vissa avsändare av reklam sticker ut i undersökningen. Casino-branschen toppar listan som den bransch som skickar ut mest falsk reklam. Men även  andra spelsajter och dejtingsidor anses ha missledande eller direkt falsk reklam.

 

LÄS ÄVEN:


ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS