News55

Farmor skickade julklapp – Postnord levererade i mars

Artikelbild
Frida Mrad
Frida Mrad
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 10 mars 2018

Farmor och farfar skulle skicka julklapp till barnbarnet Ossian. Paketet från Växjö skickades i god tid innan jul. Men hos barnbarnet Ossian i Stockholm dök julklappen upp först i mars, rapporterar Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS

Tio månader gamla Ossian har hunnit växa till sig sedan jul, men som tur är passar fortfarande tröjan som farmor och farfar skickade med vad som lätt kan kallas snigelpost. Det tog nämligen Postnord tre månader att få paketet från Växjö till Stockholm, skriver Aftonbladet.

– Vi blev förvånade när det kom men det blev en glad överraskning, säger  Ossians pappa Olof Svensson till Aftonbladet.

Eftersom Ossian är så liten så blev det inga ledsna miner när julklappen från farmor och farfar inte kom.

– Detta blev ju hans första jul så han har inte riktigt lärt sig begreppet julafton än och blev därför lika glad nu som då, berättar Olof Svensson för Aftonbladet.

På Postnord är man förvånade över den långa förseningen och menar att det inte tillhör vanligheten att få vänta så länge.

– Det är jättesvårt att säga vad som har hänt med Olofs paket. Att enskilda paket ligger så här länge någonstans är väldigt olyckligt. Jag kan inte säga vad som hänt, men vårt system är inte byggt för att lagra saker. Vi vill ha igenom dem så fort som möjligt, säger Erika Ahlqvist, chef för distribution på Postnord till Aftonbladet.

Det är enbart vid speciella händelser som exempelvis förra veckans snöoväder som postgången kan gå lite trögt, menar hon.

– Vi har en leveranssäkerhet som ligger på 95–96 procent dagen efter, säger hon till Aftonbladet.

ANNONS

Lilla Ossian är dock nöjd med sitt paket, en leksaksbil, en bok och en tröja gav honom en extra julafton.

 

LÄS ÄVEN:ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS