News55

Financial Times: Kina hotar med militärövningar

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 03 aug. 2022Publicerad: 03 aug. 2022

Kina hotar med militärövningar efter ett laddad statsbesök och hyresmarknaden slår nya rekord.

ANNONS
ANNONS

Financial Times fortsätter att rapportera om den amerikanska talmannens Nancy Pelosi besök i Taiwan. Enligt tidningen hotar nu Kina med att genomföra stora militärövningar utanför landets östkust för att visa sitt missnöje över talmannens besök.   

Samma nyhet toppar även The Wall Street Journal idag som rapporterar om Pelosis besök med Taiwans President där hon under ett tal sa, “vi kommer inte att överge vårt åtagande”.

Dagens Näringsliv rapporterar idag om hur det blivit allt svårare att få tag på en hyresrätt i Oslo. Det har aldrig tidigare varit så litet utbud på hyresmarknaden, vilket lett till att priserna höjs rejält. En av anledningarna är bland annat att många fastighetsägare valt att sälja fastigheten för att kamma hem vinsten från värdeökningen.   

Handelsblatt skriver idag om en splittrad tysk ekonomi. Vindkraftstillverkaren Siemens Gamesa meddelade under tisdagen att man sänker sina mål samtidigt som smak- och doft företaget Symrise höjde sin försäljningsprognos. Två företag som är motsatta till varandra. 

Danska Børsen skriver idag om hur fraktföretaget Maersk som dubblade sin rörelsevinst till 8 988 miljoner dollar. Företaget meddelade även att man höjer sina finansiella mål. Enligt tidningen är Maersk “på väg mot ett svindlande nytt danskt rekord”.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS