News55

Fullsatt när Ebba Busch Thor (KD) medverkade på seniormässan i Göteborg

Artikelbild
Linnéa Wallin
Linnéa Wallin
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 04 sep. 2017

I dag drog News55:s mässa för seniorer igång i Eriksbergshallen i Göteborg. Intresset var stort redan vid öppning och när News55:s grundare Artur Ringart intervjuade Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor var det trångt kring scenen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

News55 anordnar i samarbete med pensionärsorganisationerna PRO, SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna en mässa i dagarna två för alla 55-plussare i Eriksbergshallen i Göteborg.

När dörrarna slog upp vid tiotiden fylldes det snabbt på med nyfikna besökare. Förutom många intressanta utställare var scenprogrammet även späckat med intressanta föreläsare som Marianne Rundström och Amelia Adamo (vars välbesökta föreläsning “Ett nytt sätt att bli äldre” gjorde succé på måndagen).

För första gången besökte en partiledare News55:s mässa för seniorer, något som blev en höjdpunkt. När Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor intervjuades av News55:s Artur Ringart om frågor som berör den äldre delen av befolkningen var det stor uppslutning kring scenen.

“Vi är besatta av ålder i Sverige”

Det diskuterades bland annat pensionärsskatt, kontanter och ålderism.

– Vi är besatta av ålder i Sverige i dag, passerar du 67 år åker du ut, det är så fel, sa Ebba Busch Thor.

Ebba Busch Thor menade att det är viktigt att få in erfarna personer på valbara platser på listorna till riksdagen, något hon anser saknas i dag. När det gäller bostadstillägget som inte justerats sedan 2007 vill hon höja taket från dagens 5 000 kronor till 7 500 kronor. Ebba Busch Thor nämnde också att bankernas villkor måste ses över och att det ska vara en självklarhet att bankerna ska hantera kontanter.

Hann du inte besöka mässan i dag kan du i stället ta dig till Eriksbergshallen i morgon och lyssna till bland annat Marianne Rundström som kommer att intervjuas av News55:s Artur Ringart.

ANNONS

Se programmet här!

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS