News55

GP: Därför har det varit en dålig valrörelse

Artikelbild
UME≈ 20140817
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 12 sep. 2022

Tidningarnas ledarskribenter är idag upprörda över partiernas valkampanjer som präglats av att smutsiga strategier.

ANNONS
ANNONS

Socialdemokraternas valkampanj kritiseras av Göteborgs-Postens ledare Adam Cwejman som tycker att partiet har använt sig av skrämselpropaganda när man påstått att demokratin är hotad vid ett eventuellt maktskifte. “Låt den här valrörelsen gå till historien som lågvattenmärket som fick det att vända. Sverige förtjänar bättre”, skriver Cwejman. 

Även Expressen ledarredaktion är idag kritiska mot Sossarnas valkampanj och menar den destruktiva taktiken att svartmåla SD i slutändan ledde till att Jimmie Åkesson blev valets stora vinnare. “Oavsett hur det slutgiltiga valresultatet ser ut kommer Sverige att få betala ett högt pris för denna smutsiga valkampanj. Polariseringen har ökat och sakpolitiken har ställts i bakgrunden”, skriver Expressen. 

Sverige slits isär av ojämlikheter. Migration, mångkultur, klimat och kriget har lett till att Sverige splittras som land. Det svenska samhället har gått från att vara jämlikt där “alla ska med” till att präglas av allt mer konkurrens och utslagning. Peter Gustavsson på Aftonbladet menar att det är dags att börja läka ihop Sverige och stärka samhället innan hatet växer sig allt starkare.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS