News55

GP: Skärp regelverket för politiker

Artikelbild
Felicia Söderqvist
Felicia Söderqvist
Uppdaterad: 01 aug. 2022Publicerad: 01 aug. 2022

Det är alldeles för lätt för politiker att fuska enligt Göteborgs-Posten, och det är dags för Kristdemokraterna att visa färg i en uppmärksammad fråga.

ANNONS
ANNONS

Bland dagens ledarsidor är det stort fokus på politik och vården. 

Efter flertalet granskningar om politiker som fuskar med olika bidrag och ersättningar är det dags att skärpa regelverket, tycker Göteborgs-Postens Bawar Ismail. Det urholkar allmänhetens förtroende för politikerna, menar Ismail. 

Vart står Kristdemokraterna i hbtq-frågan? Det undrar Lovisa Arvidsson på Aftonbladet i samband med att Stockholm Pride inleds. Historiskt sett röstade KD nej till både registrerade partnerskap för homosexuella och vid uppgraderingen till samkönade äktenskap, det har blivit dags för KD att visa färg, skriver Arvidsson. 

Väntetiderna för att få en tandläkartid blir allt längre. Expressens ledarredaktion beskyller idag S, V och MP för de långa köerna inom tandvården. Ungas tänder prioriteras före de äldres och på landsbygden kan man få vänta i flera år för att få en vanlig undersökning. 

Antalet vårdplatser behöver öka, skriver Emanuel Örtengren och undrar varför Sveriges kommuner och regioner nyligen hävdade motsatsen. “Alltför många killgissningar och konsultrapporter om framtidens vårdplatsbehov har antagit att en närmast magisk utveckling ska äga rum, där digital vård och hemsjukvård ska lösa sjukhusens problem. 

Kriget i Ukraina har snart pågått i ett halvår. Dagens industris ledarskribent Tobias Wikström konstaterar att världens olika sanktioner mot Ryssland har fungerat ovanligt bra och gett utslag på landet. “Den ryska ekonomin är nere för räkning”, skriver Wikström. 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS