News55

Här är årets klickraketer på Hemnet

Artikelbild
Det kan vara spännande att kika in på Hemnet och titta på bostäder till salu – och vissa drar mer intresse än andra. Foto: Janerik Henriksson/TT
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 20 dec. 2023

Oavsett om man går i tankar om att köpa fastighet eller inte så är det många som uppskattar att kika runt på utbudet på Hemnet. Och vissa objekt kittlade mer än andra detta året.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Rent allmänt har det varit ett stillsamt år på bostadsmarknaden med färre försäljningar och en ökad försäljningstid. Även på bostadssajten Hemnet har man märkt av att annonserna har minskat under året, men det finns några objekt som har blivit klickraketer och väckt stort intresse.

– De bostäder som får mest klick sticker ut på något vis. Det kan vara bostadens pris, storlek, läge eller inredning, säger Staffan Tell, PR-chef på Hemnet, till Affärsvärlden och fortsätter:

– Om vi tittar på årets lista har bostäderna egenskaper som många människor drömmer om som exempelvis sjöutsikt, sekelskiftescharm, exklusiva materialval och med en prislapp i ett högre segment, säger Staffan Tell på Hemnet till Affärsvärlden.

Hetaste objekten

På förstaplatsen bland fastigheterna som drog mest intresse hamnar en paradvåning på Östermalm i Stockholms innerstad.

Den pampiga lägenheten, på 240 kvadratmeter och sju rum, drog 160 830 klick. Utgångspriset låg på 55 miljoner kronor.

Det objekt som sticker ut mest på listan är en gård utanför Skövde i Västra Götalands län. Fastigheten rönte stort intresse och hamnade på andraplats med 154 964 klick. Huset på 115 kvm med 3,9 hektar mark är från 1920. Utgångspriset låg en bra bit under de andra objekten på topplistan, på 4,5 miljoner kronor.

På tredjeplats hamnade modern lyx på Lidingö. Det handlar om en modern villa från 2023 på 319 kvadratmeter och åtta rum samt en tomt på 1104 kvadratmeter. Utgångspriset för objektet var 65 miljoner kronor.

ANNONS

En tegelvilla från 1883 i stadsdelen Annedal i Göteborg fick 143 511 personer att klicka. Här var försäljningspriset 19,5 miljoner för 235 kvadratmeter, fördelat på elva rum, samt tillhörande tomt på 281 kvadratmeter.

Ett fritidshus från 1920-talet i saltstänkta Orust hamnade på femteplats på listan. Prislappen låg på 29 975 000 kronor i utgångsläget för sommarnöjet på 130 kvadratmeter som har sju rum och 75 kvadratmeter tomt. 122 280 personer var nyfikna på objektet och klickade på annonsen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

Annelie Sandström
Annelie Sandström

Journalist och webbredaktör på News55. Skriver bland annat om hälsa och livsstil med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS