News55

Här är börsens högutdelare

Artikelbild
Det är lätt att pengarna snabbt fladdrar iväg till onödiga utgifter. Men det går att ta kontroll och öva upp sitt tänkande kring detta, enligt experter.
Rikard Jansson
Rikard Jansson
Uppdaterad: 24 apr. 2024Publicerad: 09 okt. 2023

44 aktier på Stockholmsbörsen väntas ha en direktavkastning på minst fem procent. Här är ett urval av de bolag som väntas ha högst utdelning i förhållande till aktiekurs.

ANNONS
ANNONS

Affärsvärlden har gjort en sammanställning med hjälp av Factsets databas av de aktier som har högst förväntad direktavkastning. Denna sätts i procent av aktiekurs vilket betyder att procentsatsen kan variera från dag till dag beroende på kursutveckling.

Högst direktavkastning väntas DistIT ha med 21,6 procent, följt av Ogunsen och Coor Service Management med 11,4 respektive 11,1 procent. Över tio procentgränsen hamnar även Nordic paper med 10,8 procent.

På listan hamnar alla fyra storbanker där Nordea är högst vars föreslagna utdelning motsvarar 9,2 procent av aktiekursen. Lägst är SEB med 7,0 procent.

Telejättarna brukar också hamna högt upp på denna typen av listor. Telia och Tele2 har en utdelning på 8,4 procent respektive 8,2 procent. Ericsson ger förnärvarande en utdelning på 5,0 procent utifrån rådande aktiekurs.

Av storbolagen återfinns också SSAB, Bilia, Peab, Volvo och JM med ett spann på 8,1 procent ner till 6,3 procent.

Småspararfavoriten SBB väntas ge 5,9 procent i direktavkastning.

Bland nätmäklarna märks Nordnet med 5,0 procent.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

Rikard Jansson
Rikard Jansson

Ekonomireporter på News55 med särskilt fokus på målgruppen 55+

ANNONS