News55

Höjd pensionsålder kan bli verklighet

Artikelbild
Siri Hill
Siri Hill
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 16 nov. 2017

Frågan om höjd pensionsålder är minst sagt omtvistad och har debatterats under flera år, men nu kan regeringen och alliansen som sitter i pensionsgruppen snart komma att kompromissa sig fram till en överenskommelse, det rapporterar Dagens Nyheter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Två kontroversiella frågor ska kompromissas ihop till en uppgörelse mellan samtliga partier som ingår i regeringens pensionsgrupp. Det gäller dels frågan om höjda pensionsåldrar samt den om hårdare krav på fondbolagen i premiepensionssystemet. Men nu ser det ut som att en lösning kan vara nära, det rapporterar DN.

      LÄS MER: Så många svenskar är oengagerade i sin pension

Oenigheter gällande PPM

I efterdyningarna av skandalen kring fondbolagen Falcon Funds och Allra har politiska oenigheter gällande premiepensionssystemet, PPM, uppstått. Socialdemokraterna vill se skärpta regler samtidigt som Allianspartierna pekar på vikten av att ha kvar stor valfrihet i PPM-systemet, skriver DN.

PPM, frågan om höjda pensionsåldrar samt åldersgränsen för när man ska få börja lyfta statlig pension är det som ligger till grund för den debatt som nu pågår i Pensionsgruppen och som de olika partierna tycker olika kring.

Om Pensionsgruppen kan komma överens kan ett förslag om höjda pensionsåldrar läggas fram före valet nästa år och det kommer också att ställas hårdare krav på de fondbolag som vill komma in och stanna kvar på Pensionsmyndighetens fondtorg, skriver DN.

      FLER NYHETER: Mer för dig med livserfarenhet

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS