News55

Jill Johnson om hatstormen: "Jag var rädd"

Artikelbild
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson
Uppdaterad: 13 apr. 2023Publicerad: 13 apr. 2023

Jill Johnson öppnar upp om en tuff period i livet där hon kände sig sviken av Tommy Körberg. Det berättar hon i en längre intervju med Dagens ETC.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Jill Johnson är den folkkära countryartisten som just nu är aktuell med det hyllade tv-programmet “Jills veranda” i SVT. Men under coronapandemin var hon plötsligt inte lika älskad.

Hon tog emot 50 000 kronor i coronastöd för uteblivna intäkter från Kulturrådet, något som Tommy Körberg uttryckte sitt missnöje över i en intervju med Aftonbladet.

– Det är väl hon som kallar sig för ödmjuk, hennes främsta egenskap är ödmjukhet. Det har hon sagt i någon intervju. Då säger jag bara, hur fantastisk tycker hon att hon är? Lämna tillbaka dina pengar! Eller skicka dem vidare till någon som behöver dem, sa Körberg till tidningen.

Fick bajspapper i brevlådan

Nu uttalar sig Jill Johnson om den massiva hatstorm som följde på artikeln och besvikelsen hon kände.

– Jag har bearbetat detta jättemycket, det är den första och enda gången då jag fått hat och det gick så långt att jag fick bajspapper hemskickat i brevlådan. Det var grovt, jag var rädd och väldigt ledsen. Det var lite slump att jag blev måltavlan, vi var många som sökte de här bidragen, men Tommy Körberg hängde ut mig i Aftonbladet, det var i sig ledsamt, vi är ju kollegor och jag trodde att vi var vänner, säger hon till Dagens ETC.

Hon tycker att anklagelserna som riktades mot henne var orättvisa och påpekar att hon aldrig varit sjukskriven eller vabbat för sina barn.

– Jag har varit så väldigt arg och så besviken på människor. Jag blev väldigt ledsen och kommer aldrig att bli densamma igen.

ANNONS

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

Sarah Carlsson
Sarah Carlsson

Webbredaktör på News55. Skriver med fokus på målgruppen 55+.

ANNONS