News55

Kan inte köpa bostaden - riskerar miljonskadestånd

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 25 mars 2018

Att teckna nyproduktion kan bli dyrt. Olivia, 24, kan bli skyldig en miljon när lånelöftet inte kan förnyas.

ANNONS
ANNONS

Oliva tecknade avtal för en nyproducerad 2:a i Djurgårdsstaden hösten 2016 med inflyttning två år senare, skriver Aftonbladet. Priset var 5,7 Mkr och hon skulle köpa lägenheten med hjälp av sin pappa. Men sen så hände det som inte fick hända. Pappan blev sjuk, hans inkomst dalade och banken vill inte längre förnya lånelöftet.

LÄS MER: Lyxbyggare tvingas tänka om

Oliva som står ensam på själva köpeavtalet har ingen möjlighet att finansiera lägenheten själv, men det struntar byggbolaget Tobin Properties i.

– De svarade att avtalet är bindande och att det inte går att häva. Det var en stor chock. Jag trodde att de skulle vara tillmötesgående, säger Olivia till Aftonbladet.

Erbjudit 200 000 kronor

Olivia har erbjudit sig att betala ytterligare 150 000 kronor utöver de redan betalda 50 000 i en slags förlikning men Tobin Properties hotar med stämning, skriver Aftonbladet. Enligt byggbolaget är det inte personen som står på avtalet som är sjuk.

LÄS MER: Polisrazzia på lyxbygge

Hoppar hon av bostadsaffären kan Tobin Properties kräva att hon betalar den skada som byggbolaget tycker de lidit.

ANNONS

–Säg att de lyckas hitta en ny köpare som betalar omkring 5 miljoner för lägenheten. Då handlar det om 700 000 kronor i mellanskillnad bara där. Med mäklararvode och rättegångskostnader skulle det inte förvåna mig om det totalt landar på omkring en miljon kronor, säger Olivias juridiska ombud Marcus Bäckström till Aftonbladet.

Han varnar för att köpa nyproduktion flera år i förväg.

–  För mig är det glasklart – gör det inte. Om du inte är 100 procent säker på att kunna betala, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER: Lyxlägenheter sänks ett par miljoner

 

LÄS ÄVEN:


ANNONS


 

 

 

 

 

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS