News55

Kristersson: Bra med euron – viktig fråga

Artikelbild
Statsminister Ulf Kristersson (M) välkomnar debatten om kronan eller euron, men har inga planer på att tillsätta någon euroutredning. Arkivbild (Foto: Jessica Gow/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 04 juni 2024Publicerad: 04 juni 2024

Statsminister Ulf Kristersson (M) bekräftar ståndpunkten att han tycker det vore “bra” att införa euron i Sverige. Han välkomnar den debatt som pågår om frågan.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“Jag uppfattar frågan som viktig, men inte akut, säger han på en presskonferens. Vi har inga sådana planer nu”, svarar han på en fråga om möjligheten att tillsätta en utredning om att införa euron i stället för kronan.

Han välkomnar den debatt som tagit fart i inflationschockens spår – en period som präglats av ett hårt tryck nedåt på kronans värde och nya bottenrekord mot euron i höstas.

Kristersson: Bra med diskussion om euron

“Ta debatten”, tycker jag.

“Jag tror att det är utomordentligt bra att föra en seriös diskussion om euron i Sverige. Det här är en av de stora frågorna i Europa”, tillägger han.

Enligt Kristersson är Moderaternas ståndpunkt känd sedan tidigare.

Vi tycker att det är bra med euron. Sedan har vi stor respekt för folkomröstningen, men förr eller senare kommer folkomröstningen att uppfattas som något som ligger ganska långt bak. Då blir det en ny diskussion igen.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS