News55

Leif GW Persson i ny satsning med Torsten Jansson

Leif GW Persson och Torsten Jansson, från New Wave, lanserar ny öl.
Leif GW Persson och Torsten Jansson, från New Wave, lanserar ny öl. Foto: Hanna Franzén/TT
Annelie Sandström
Annelie Sandström
Uppdaterad: 22 feb. 2024Publicerad: 22 feb. 2024

Ett nytt projekt är på gång för Leif GW. Nu ska han satsa på öl med miljardären Torsten Jansson som grundade New Wave Group på 80-talet.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kriminologen, författaren och tv-profilen Leif GW Persson har idag sex olika viner på Systembolaget med sitt eget varumärke. Satsningen har varit mycket framgångsrik.

– När jag jämför med andra så kallade kändisviner säljer jag ojämförligt mycket mer än någon annan. Jag brukar säga att det är för att jag är så mycket mer känd. Då blir de andra sura, säger han till Dagens Industri.

Nu utökas produkterna med att lansera två öl under 2024. Den ena är alkoholfri och går under namnet ”GW:s Nyktra Pilsner”. Ölen kommer att bryggas i Torsten Janssons eget Kosta Bryggeri och där kommer den att säljas under GW Perssons varumärke.

Är god för flera miljarder

Torsten Janssons företagsamhet började tidigt i livet och han började med att trycka t-shirts i föräldrarnas källare som ung. I dag är superentreprenören god för flera miljarder och är vd och största ägare i New Wave Group som säljer profilkläder och presentartiklar. Bland varumärkena finns Craft, Seger, Orrefors och Kosta Boda och New Wave är i dagsläget värderat till 13 miljarder kronor på börsen.

Att brygga öl med Leif GW är nya projektet för superentreprenören och miljardären Torsten Jansson. Här tillsammans med hustrun Ulrica Messing på kungafamiljens Sverigemiddag på Stockholms slott i fjol. Arkivbild: TT

ANNONS

Kosta Bryggeri som tillhör New Wave Group är beläget direkt i närheten av glasbruket. Sedan starten 2022 har man bryggt knappt 50 000 liter öl om året. Torsten Jansson tror och hoppas på ett uppsving i och med satsningen på GW:s Pilsner.

– Det är ett jätteroligt samarbete. Det kommer att lyfta volymerna rejält, det är jag övertygad om, säger Torsten Jansson till DI.

Läs mer:

Här är Leif GW:s strategi på börsen

Så gör Leif GW superklipp på börsen

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS