News55

Lena Aplers känga till giriga entreprenörer

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 27 nov. 2017

Collector-grundaren tycker nystartade bolag borde fokusera mer på verksamheten än på att stressa fram en hög värdering.

ANNONS
ANNONS

Lena Apler, grundare av Collector, sitter sedan flera år i hjälporganisationen Hand in hands styrelse. Både hon själv och Collector är aktiva bidragsgivare.

– Jag har ett behov av att praktiskt bidra till att ge andra människor ett bättre liv, säger hon i en intervju med Dagens Industri.

Att se hur tillgång till kapital och utbildning leder fram till nya företag som skapar arbetstillfällen i Indien har lärt henne mycket.

– Jag gillar förhållningssättet, att man börjar blygsamt med en bra affärsidé och lånar minsta möjliga slant, utvecklar och om det bär sig lånar man ytterligare en liten summa. Där är det viktiga att kunna försörja sig och sin familj, och ge massor av människor jobb, säger Lena Apler till DI.

En del av sin ansenlig förmögenhet lägger hon också på att stötta entreprenörer på hemmaplan. Lena Apler får ofta förfrågningar om att investera men tycker att många yngre företagare främst verkar fokusera på hur de själva ska kunna tjäna mycket pengar.

– I Sverige är det tyvärr mer “jag ska starta ett bolag, sedan komma på en affärsidé, och sedan fort göra exit – så jag måste få upp värderingen”, säger Lena Apler.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS