News55

Lyxbyggare tvingas tänka om

Artikelbild
e55
e55
Uppdaterad: 25 apr. 2024Publicerad: 13 mars 2018

Kan bli försäljning av hela fastigheten istället för nybyggda lägenheter.

ANNONS
ANNONS

Som E55 tidigare har rapporterat har bostadsutvecklaren Karlbergsvägen 77 Fastighets AB gått på flera minor den senaste tiden. Förutom ett klart minskat intresse för dyra nybyggnationer bland Stokholms bostadsköpare det senaste halvåret har även bolagets nybyggnationsplaner överklagats av grannar.

LÄS ÄVEN: Tveksamt läge för lyxbyggare

I bokslutet i februari öppnade bolaget för att byta inriktning och hyra ut den befintliga fastigheten. På tisdagen kom beskedet att styrelsen även kommer att utvärdera en försäljning av hela projektet.

– Som vi kommunicerade i bokslutskommunikén för 2017 undersöker vi alternativa användningsområden för fastigheten då marknaden för bostadsrätter för närvarande har ett antal utmaningar. Vi kommer nu att gå vidare med att mer konkret utvärdera sådana möjligheter, säger vd Jens Rastad i en kommuniké.

Vid sidan av en försäljning är en annan möjlighet att hyra ut fastigheten som kontor eller skola, enligt bolaget.

Det var våren 2017 som Karlbergsvägen 77 Fastighets AB köpte fastigheten på samma adress i Stockholms innerstad. För att klara av finansieringen gav man bland annat ut preferensaktier, som handlas på Stockholmsbörsen, för drygt 200 miljoner kronor.

Aktien har backat kraftigt den senaste tiden som en följd av de negativa beskeden. Preferensaktieägarna sitter därmed i en rävsax då det i dagsläget är oklart när de utdelningar som förespeglades vid noteringen kan genomföras.

Bolaget har även lån hos Swedbank som har pant i fastigheten.

ANNONS

LÄS ÄVEN:Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS