News55

News55 genomför spridningsemission och ansöker om listning på NGM Nordic MTF

Artikelbild
News55
News55
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 15 maj 2017

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nu öppnar mediebolaget News55 upp för allmänheten att teckna aktier i bolaget. Teckningstiden pågår fram till den 15 juni 2017. Emissionsbeloppet som är fullt garanterat uppgår till 8 Mkr och målet är att få en betydligt större ägarspridning, inte minst inom målgruppen 55+.

Emissionen har en teckningskurs på 25 SEK per aktie. I samband med emissionen har bolaget ansökt om listning av aktier på NGM Nordic MTF. Den 16 maj deltog News55 AB på NGM Live, där bolagets båda grundare Artur Ringart och Fredrik Lundberg presenterade verksamheten.

– News55 har på kort tid utvecklats till ett starkt varumärke som attraherar många kända profiler. Detta är ytterligare ett viktigt steg för vårt bolag, säger Artur Ringart.

News55 är en svensk nyhetssajt som vänder sig till läsare från 55 år. Sajten har sedan starten 2015 byggt upp en läsarskara på en bra bit över 100 000 unika besökare i veckan. News55 har även kompletterat sitt digitala erbjudande med events genom uppköp av bolaget Seniorevent som anordnar mässor och andra evenemang för äldre med över 100 000 besökare om året. Bolaget har dessutom lanserat flera nya printprodukter med både mässtidningar och magasin som riktar sig till målgruppen.

– Sedan första dagen har vi fått väldigt fin respons från våra läsare på sajten. Det är mycket roligt att den responsen följer med när vi nu satsar fullt ut på våra mässor, säger Artur Ringart.

Nu när News55 har ansökt om listning har bolaget anlitat Aqurat Fondkommission som emissionsinstitut och mentor inför emissionen och listningen. Mer information om emissionen finns på news55.se/invest.

– Vi jobbar för att bygga upp ett nytt, oberoende mediehus och då är fördelarna med att marknadsnotera bolagets aktie flera. En viktig komponent är att vi ser fler förvärvsmöjligheter i framtiden, säger Fredrik Lundberg, bolagets VD och medgrundare.

 

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS